На конференції з медіаграмотності: ведучий та засновник Реальної історії Акім Галімов розповів, як Росія маніпулює інформацією

Ведучий Реальної історії Акім Галімов розповів, як Росія маніпулює інформацією та історією для досягнення своїх цілей

Акім Галімов, ведучий та засновник Реальної історії, розповів, як Росія маніпулює інформацією та історією для досягнення своїх цілей

Поділитися:

Продюсер 1+1 media, засновник проекту Реальна історія Акім Галімов розповів міжнародній аудиторії на онлайн-конференції з медіаграмотності, як Росія маніпулює інформацією та історією задля досягнення своїх цілей.

Напередодні 1+1 media спільно зі Smart Angel запустили новий освітній проєкт – Міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності, яка відбулася в онлайн-форматі 6 червня. Захід був насичений знаннями щодо протидії фейкам та дезінформації, захисту особистих даних та порад з безпеки в інтернеті. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Тепер глядачі можуть переглянути онлайн-конференцію на YouTube-каналі 1+1 та дізнатися більше про протидію фейкам, вплив пропаганди на суспільство, а також безпеку в інтернеті в умовах повномасштабної війни.

В рамках проєкту Акім розглянув, як Росія маніпулює історичними фактами з метою просування пропагандистських наративів і показав реальні приклади історичних викривлень, а також як і для чого країна-терорист використовує їх. Він наголосив, що Росія споконвічно використовувала всі можливі інструменти впливу на маси: від традиційних медіа до культури та історії.

Доповіді лекторів доступні у форматі попередньо записаних виступів в англійській озвучці, а також з субтитрами українською, італійською, німецькою й французькою мовами. Освітній проєкт дає не лише теоретичні знання щодо протидії дезінформації, а й практичні навички медійної та інформаційної грамотності.

Серед розглянутих тем доповідей лекторів, які доступні для перегляду на YouTube-каналі 1+1:

 

  • «Вплив російської пропаганди на український медіапростір» — Антон Шеховцов, професор Віденського університету, експерт Center for Democratic Integrity та дослідник Research Center for the History of Transformation дослідження російського впливу та праворадикальних рухів.
  • «Цифрова грамотність в умовах повномасштабної війни» — Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.
  • «Як у потоці маси порад шукати перевірену інформацію про те, як діяти під час надзвичайних ситуацій» — Вікторія Мерлич, керівниця відділу проєктного менеджменту Центру стратегічних комунікацій.
  • «Епоха постправди. Причини та рішення» — Габріеле Косентіно, професор кафедри журналістики і масової комунікації Американського університету в Каїрі.
  • «Попереду кожного геноциду йде пропаганда. Як російські пропагандисти готували підґрунтя для війни в Україні» — Ігор Соловей, керівник Центру стратегічних комунікацій.
  • «Медіаграмотність в інтернеті: виклики та шляхи протидії дезінформації» — Карі Ківінен, керівник освітнього відділу Faktabaari.
  • «Психологічний вплив пропаганди» — Лідія Смола, докторка політичних наук, професорка, дослідниця інформаційних війн.
  • «Медіаграмотність для людей старшого віку (60+)» — Ольга Пасіцельська, дослідниця Центру медіастудій і журналістики Університету м. Гронінгена, Нідерланди.
  • «Довіра до комунікацій в умовах дезінформаційного середовища» — Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України.

Цей матеріал підготовлено в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 Media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції програми й не обов'язково відображає позицію ЄС.

Новини по темі