Найбільші модні досягнення Карла Лагерфельда, за які ми йому вдячні

Завдяки Лагерфельду ми носимо кросівки з вечірніми сукнями... і не тільки!

Поділитися:

Сьогодні, 19 лютого, світ сколихнула новина про смерть короля модного світу, видатного дизайнера, креативного директора модного будинку Chanel Карла Лагерфельда. Дизайнер пішов в інший світ у віці 85 років.

Пригадаймо найвидатніші фешн-ідеї кутюр’є, які назавжди закарбували в історії його ім’я. 

1. Саме Лагерфельд вигадав знамените лого FF. Ці дві букви стали символом модного будинку Fendi. Вперше в історії аж протягом 50-ти років Карл Лагерфельд був запрошеним кутюр’є, що очолював бренд. 

Fendi - римська версія мене самого. Я роблю тут те, що не дозволяю собі у Парижі, - казав дизайнер. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scandinavian Inspired Fashion (@scandinavianfashions) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scandinavian Inspired Fashion (@scandinavianfashions) on

2. Карл зробив жіночі шуби зручними. «Тоді будинок Fendi асоціювався з норковими шубами для домогосподарок середнього достатку, а сестри Фенді хотіли свіжої крові», - розповідав Лагерфельд. Зменшивши кількість хутра й збільшивши якість виробів, Карл розробив дизайн комфортних шуб, в яких можна було прогулюватися й танцювати.

3. Карл Лагерфельд перетворив буржуазний будинок моди Chanel на мрію усіх жінок. Після смерті Коко Шанель Карл намагався зберегти ДНК бренду та внести у нього щось нове. Завдяки Лагерфельду в колекціях Chanel з’явилися вже такі звичні нам золото, беж, рожевий, чорний та блиск. Карл зумів поєднати розкіш бренду із потребами молодих людей - тепер знамениті твідові костюми Chanel можуть носити не тільки бабусі, а й їхні онучки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

«Коко б це зненавиділа. Вона створила певний образ, але я маю право його покращити. Я повинен тримати свою марку. Мені треба рухатись від того, чим був Chanel у минулому, і чим він повинен бути зараз або міг би стати в майбутньому», - заявив Карл. 

Цікаво, що у 1987-му Лагерфельд вперше почав самостійно фотографувати колекції Chanel для прес-матеріалів. Таким чином, кожна жінка могла роздивитися розкішні вбрання бренду, не виходячи з дому. 

4. Завдяки Карлу із твіду почали шити не тільки костюми. Протягом довгих років роботи у Chanel Карл не припиняв використовувати головну тканину - твід. Проте відомий кутюр’є прагнув змін і, як наслідок, шив із твіду не тільки славнозвісні костюми, а й сукні, бомбери, сумки та навіть кросівки!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

5. Карл Лагерфельд відкрив світу модель Клаудію Шиффер. Після того як Клаудія з’явилася на обкладинці французького Elle, Карл побачив її і одразу був зачарованим. Він назвав 18-річну модель своєю музою. Після цього відбувся дебют Шиффер на показі Chanel. Саме Лагерфельд переконав юну модель спробувати себе на подіумі, і, як зізнавалася сама Клаудія, допоміг їй позбутися багатьох комплексів.

pinterest.com

6. Лагерфельд створив дизайн відомого жовтого пальто для Max Mara. Якщо Chanel асоціюється із твідовим костюмом, то Max Mara - з ідеальним пальто. Цей верхній одяг носять найвпливовіші жінки сучасності: Кейт Міддлтон, Дженніфер Лопес, Карла Бруні, Джіджі Хадід. Дизайн елегантного жовтого пальто створив саме Карл Лагерфельд. 

7. Карл ввів у модний світ ідею носити кросівки із сукнями. Таке нове віяння моди розпочалося на показі Chanel у 2013-ому, коли Лагерфельд одягнув відому акторку й модель Кару Деневіль у весільну сукню та кросівки. На той час такий жест вважався справжньою модною революцією. Завдяки Карлу ми тепер носимо кросівки або кеди не тільки зі спортивним костюмом, а й із сукнями, спідницями-міді, жіночними костюмами тощо. Крім того, дизайн кросівок тепер може бути гламурнішим - із каміннями, вишивкою, мереживом.

pinterest.com

Карл покинув світ у віці 85-ти років. Із Парижа вже надійшла новина про те, хто стане новим креативним директором Chanel. Ним стала Віржіні Виар - студійний директор і права рука Лагерфельда.


 

Новини по темі