«Найгіршого сценарію немає»: Михайло Подоляк розповів Наталії Мосейчук про блокування Telegram, ворожі ІПСО та вступ до НАТО

Блокування Telegram та вступ до НАТО: коментар Михайла Подоляка

Михайло Подоляк розповів про блокування Telegram, ворожі ІПСО та вступ до НАТО у подкасті Наталії Мосейчук.

Поділитися:

В Україні активно поширюються ворожі ІПСО, а питання з Telegram і TikTok час вирішувати.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк у новому епізоді проєкту «Мосейчук Podcast» розповів про зміни в інформаційній політиці держави.

Подкаст Наталії Мосейчук

До питань блокування TikTok і Telegram слід підходити обережно, сказав він. Втім, це не буде рішенням Офісу Президента.

«Нам треба шукати можливість підійти до цього з концепцією, що це руйнівна інфраструктура. Домінантно руйнівна інфраструктура. Так само до Телеграму треба оцінити, як ми можемо зробити його більш прозорим. Якщо ні то які тоді рішення?», сказав Михайло Подоляк.

Він додав рішення мають підготувати наші спецслужби, РНБО та Міністерство цифрової трансформації.

«Просто констатувати, що Телеграм є анонімним і він дискредитує Україну ну це трохи дивно», вважає радник голови ОП.

Тим часом, зауважив Михайло Подоляк, росіяни лише масштабують свої інформаційно-психологічні спецоперації.

«Вони будуть далі продовжувати це робити. При чому, вони будуть масштабувати. Спекулювати будуть на тому, що це велика війна, “бідні воюють, мобілізація погана, ми маємо ресурси, ми вас переграємо”. Вони будуть на цьому спекулювати», сказав він.

Михайло Подоляк

Попри це, в ОП вважають, що найгіршого сценарію для України зараз немає.

«Найгірших сценаріїв бути не може за визначенням. Ми діємо, переконує Михайло Подоляк. Нам потрібно ще 5-6 Петріотів, аби прикрити Харків і Одесу від балістики і надзвуку… І нам потрібна тактична авіація проти КАБів. F-16. Нам потрібні від 50 F-16. Європа знає про це».

Водночас, Україна активно готується до саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться в липні. Уряд продовжує тиснути на партнерів, аби добитися конкретного рішення - незважаючи на критику.

«Ми відстоюємо національні інтереси. Так, це може викликати у когось певні нюанси поведінкової реакції. Але це тому, що люди звикли до консерватизму, але Україні не хоче консерватизму, який був 5-10 років для нас. Чому? Бо це приводить до фатальних наслідків, які ми маємо у вигляді війни», сказав Михайло Подоляк.

Наталія Мосейчук

Чому підписання безпекової угоди зі США затягується? Що буде з національним телемарафоном? І чи варто очікувати ще більше кадрових змін в ОП та Кабміні? Дивіться у новому епізоді «Мосейчук Podcast» за посиланням https://bit.ly/43SmaKg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі