Нарешті: перша країна, яка публічно підтримала заклик до ООН закрити небо над Україною

Перша серед країн ЄС і НАТО закликала ООН закрити небо над Україною
unsplash.com

Це перше рішення від парламенту країни, яка входить до ЄС та НАТО.

Поділитися:

Естонія першою серед країн ЄС закликала країни ООН закрити небо над Україною. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрити небо над Україною: на тисячних мітингах благають українці по всьому світу

"Парламент Естонської Республіки (Riigikogu) прийняв рішення із закликом до країн-членів ООН про закриття неба України від російського агресора. Це перше рішення від парламенту країни, яка входить до ЄС та НАТО. Першим бути складно, відповідально та почесно. Тому від себе особисто, від українських парламентарів, від всього народу щиро дякую Спікерові Парламенту Естонської Республіки Jüri Ratas та всім депутатам за сміливість і відданість Україні. Це рішення має стати прикладом рішучості для інших парламентів світу. Адже парламентарі - це представники народу. А народи світу вимагають рішучих дій по встановленню миру та закриття неба над Україною. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб небо знову стало для нас джерелом світла і тепла, а не смерті і руйнувань, які несе росія", — написав спікер Верховної Ради України.

Україна майже з першого дня вторгнення військ росії просить закрити небо, щоб авіація і ракети ворога не знищували міста, де перебуває мирне населення. Звернення української влади, зірок, блогерів, публічних людей та звичайних українців, адресовані до НАТО, з'являються майже кожен день. Проте у НАТО  поки проти цього, оскільки побоюються ескалації прямого конфлікту з рф.

закрити небо

Також, російською мовою: 

закрити небо

Документи: Facebook Руслан Стефанчук

Новини по темі