"Наша пісня – це те, що не знищити", — українські пісні щогодини звучатимуть на європейському радіо

"Наша пісня – це те, що не знищити", — українські пісні щогодини звучатимуть на європейському радіо

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з першої леді Оленою Зеленською реалізує щогодинну трансляцію українських пісень на європейському радіо.

Поділитися:

Міністерство вже має попередні домовленості з Європейським союзом радіомовлення European Broadcasting Union щодо того, щоб кожна година у європейських радіоефірах починалася з пісень незалежної України. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перша леді Олена Зеленська. 

У своєму дописі Олена Зеленська зазначила, що музика нам зараз потрібна, як ніколи:

"Війна нищить нашу матеріальну та культурну спадщину. Зруйнований музей в Іванкові, де зберігалися роботи Марії Примаченко, і Музей українських старожитностей у Чернігові. Але наша пісня – це те, що не знищити. Вона має особливу суперсилу – додавати нам життя й наснаги, піднімати бойовий дух. Тому саме зараз спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко ми реалізуємо ініціативу, завдяки якій українська пісня зазвучить іще голосніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПрезидент України Володимир Зеленський: "Україна здобула повну перемогу у Міжнародному суді ООН"

"Світ знає українську музику. І для нього вона крута", — підкреслює перша леді, згадуючи тріумфальні виступи українців на пісенному конкурсі "Євробачення".

"Пам’ятаєте, як під Руслану він [світ] вивчив «Дикі танці» на Євробаченні-2004? А як плакав під історію роду й народу від Jamala | Джамала у 2016-му? «Лаша тумбай»-2007 від Verka Serduchka.ART – досі світовий дискохіт. До речі, з минулого тижня це офіційно – «Раша, гудбай», про це повідомив сам Андрій Данилко. А KAZKA та їхня «Плакала», «Vidlik» від ONUKA...

Музика є особливою для нас. Піснями наповнене життя кожного українця. Скільки тисяч освідчень у коханні було зроблено під «Океан Ельзи / Okean Elzy»? А хто не співав під гітару «Лиш вона» «Плачу Єремії» Тарас Чубай чи не мав у плеєрі хітів Кузьми Скрябіна? І зараз у наших серцях також звучить музика, варто лише прислухатися…"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЛідер Kalush Orchestra про підготовку до Євробачення-2022 в умовах війни

Олена Зеленська

Перша леді назвала свій ТОП-3 пісень, які переслуховує зараз. До нього увійшли такі композиції: 

1. «Така, як ти» Святослав Вакарчук.

2. «Ні обіцянок, ні пробачень» Віктор Павлік.

3. «Тримай» Христина Соловій.

Олена Зеленська закликала всіх написати у коментярях пісні, які надихають та підтримують кожного з нас у ці непрості часи:

"Їх має почути весь світ. Ми підтримаємо музику – вона підтримає нас!".

Нагадаємо, телеканал 1+1 та «Голос країни» запустили проєкт «Музична оборона» . У ньому зірки українського шоу-бізнесу та учасники «Голосу країни» виконують вже відомі або тільки-но написані пісні про війну під хештегом #музичнаоборона. Флешмоб отримав неабияку підтримку у соц.мережах. 

Новини по темі