Лідер Kalush Orchestra про підготовку до Євробачення-2022 в умовах війни

Євробачення-2022: лідер Kalush Orchestra про підготовку в умовах війни
Instagram/kalush.official

Як Kalush Orchestra готуються до виступу на Євробаченні 2022?

Поділитися:

Гурт Kalush Orchestra цього року виборов право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022" в Турині. Під час включення в ефірі ТСН лідер гурту Олег Псюк розповів, що попри те, що учасники знаходяться у різних місцях, вони продовжують репетирувати та готуватися до конкурсу:

"Наш гурт зараз сильно розділився — всі ми в різних областях. Хтось долучився до територіальної оборони, я та декілька людей з гурту відкрили свою волонтерську організацію. Ми допомагаємо людям переїжджати з гарячих точок, знаходити прихисток, ліки та надаємо допомогу, яку вони потребують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи братиме Україна участь у "Євробаченні-2022" у зв'язку з війною

На питання про те, як гурт бачить свою участь у Євробаченні, Олег Псюк розповів: 

"Ми планували зняти навіть кліп, але після 24го числа це стало неможливо, і пріоритети змістилися. Зараз важливіше, щоб рідні люди були в безпеці, тому відправили відео виступу з Нацвідбору. Стосовно виступу, то навіть в цих умовах, коли ми не разом, ми репетируємо. Наша виступ буде зовсім інакшим — ми хочемо його трошки урізноманітнити. В будь-якому разі ми знімемо резервне відео на випадок, якщо з нами щось станеться, щоб не підставити Україну. Але я маю надію, що ми все ж таки поїдемо і виступимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмерекери прогнозують перемогу Україні на Євробаченні 2022

Пісня Stefania певною мірою стала для багатьох рідною піснею попри те, що посвята була мамі лідера гурту Kalush Orchestra. Тепер Stefania — це вся Україна. Що думає про пісню сам Олег, він розповів:

"Я вважаю, що це взагалі містична пісня. Спочатку це була просто пісня, яку я присвятив своїй мамі. Після того ми відправили її на Нацвідбір, там було декілька пісень, але вибрали саме цю. Потім ця пісня виграє Нацвідбір і має представляти Україну в Європі. А тепер, коли почалася війна, дуже багато людей називають цю пісню гімном цієї війни. І це все відбувається з однією піснею. Тому, мені би хотілось найбільше, щоб ця пісня стала гімном нашої перемоги, а не тільки війни. І, напевне, перемоги на Євробаченні також".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала зібрала 67 мільйонів євро для Збройних сил України під час виступу на національному відборі на Євробачення в Німеччині

Коментуючи інформацію про те, що пісня є фаворитом усіх букмекерських контор, Олег Псюк розказує:

"Це точно не розслабляє, бо розуміємо, що і вибору нема. Уже очевидно, що ми мусимо перемогти. З таким настроєм ми і готуємось, іншого результату ми не чекаємо та їдемо за перемогою".

Гурт Kalush Orchestra представить Україну на Євробачення 2022, дивіться сюжет:

Новини по темі