Наталія Мосейчук номінувала вчителя "Школи Супергероїв" на премію Global Teacher Priz

Наталія Мосейчук номінувала вчителя історії на премію Global Teacher Priz

Наталія Мосейчук вручила номінацію на Global Teacher Priz вчителю історії "Школи супергероїв".

Поділитися:

Інтерв’юерка та ведуча 1+1 Марафон Наталія Мосейчук номінувала вчителя історії державної установи «Школа Супергероїв» у Дніпрі Євгена Кравченка на премію Global Teacher Prize Ukraine в категорії "Вибір серцем".

Номінацію Наталія вручила під час свого візиту до осередків ДУ «Школа Супергероїв» у КП «Дніпропетровський обласний центр соціально значущих хвороб» та в КП «Регіональний медичний центр родинного здоровʼя».

Євген Кравченко — вчитель історії. Раніше викладав у загальноосвітніх школах та приватному ліцеї. Згодом, вирішив долучитися до ДУ "Школа Супергероїв". За час роботи Євгенові вдалося реалізувати мрію невиліковно хворого хлопчика — 10-річного Дениса. Він дуже любив історію, тож Євген проводив з ним заняття до останнього дня його життя.

Маленькі пацієнти захоплюються Євгеном, адже він намагається застосовувати новітні практики викладання, товаришувати з учнями та підтримувати їх.

"Людяність. Я думаю, що бачити людину в дитині — це найголовніше", — каже педагог.

Наталія Мосейчук зізнається, коли дізналася про історію Євгена, то більше не вагалася, кого ж номінувати на премію.

"Ці діти сприйняли його, як за свого. І мене це надзвичайно розчулило. Я маю на увазі діти, які були перевезені сюди, в Дніпро. Пан Євген пішов сам. Викликався сам, з цими дітьми. Я вам скажу, що не кожен навіть в "Школу Супергероїв" піде працювати. Тому, що тут достатньо важкі, маленькі людські долі. А от піти працювати з тими дітками — я вважаю, що це подвиг.

Не кожен наважиться. Як правило, суспільство або відвертається, закриває одне око на те, що в нас в принципі існують такі люди і такі діти. А він з ними працює. І це його була ініціатива. Я почула цю історію — і, однозначно, вибір зроблений", — каже ведуча.

Нагадаємо, Наталія Мосейчук є головою піклувальної ради ДУ "Школа Супергероїв" та кураторкою щорічної премії Global Teacher Prize Ukraine. Премією відзначають вчителів, які кожного дня змінюють освіту в Україні на краще. Податися на участь у Global Teacher Prize Ukraine педагоги можуть до 8-го липня. Переможці стануть відомі 5-го жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі