Зміни в навчальному процесі: чи дійсно студентів хочуть зобов'язати навчатися влітку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Нові рекомендації МОН: як зміниться навчання у 2024-2025 роках
Freepik

Навчання влітку: які зміни внесуть в освітній процес - пояснили у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Розпочати рік у серпні та вчитися у суботу: у Міністерстві освіти і науки видали рекомендації для вишів та профтехів. Про це детальніше розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна". Рекомендації розробили через важку ситуацію в енергосистемі. Стабілізаційні знеструмлення застосовують по всій країні, тож вже зараз заклади освіти готуються до навчального року 2024-2025.

"На даний момент стоїть завдання створити гнучкий графік освітнього процесу, який буде адаптовано до економного використання енергоресурсів" - зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Вищим навчальним закладам рекомендують розпочати навчальний рік для других-п'ятих курсів у першій половині серпня 2024-го. Старт навчання для першокурсників залишити без змін. Профтехи, за можливості, мають почати навчання для других та третіх курсів раніше 1 вересня 2024-го року. Також у відомстві радять університетам та профтехам використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

У холодну пору року, з листопада по березень, університетам пропонують проводити сесії, практичну підготовку, виконання курсових і кваліфікаційних робіт. Також можна проводити навчання дистанційно або продовжити студентам канікули. Якщо ж не встигатимуть викласти програму, то навчальний рік можна продовжити до кінця липня 2025 року, крім випускних курсів. У МОН зазначили, що незабаром оновлять рекомендації для шкіл щодо майбутнього навчального року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

.

Новини по темі