Глядачі не змогли стримати сліз: на Олімпійських Іграх у Парижі пройшов емоційний показ стрічки Довга доба Алана Бадоєва

Довга доба
Довга доба Бадоєва до сліз зворушила міжнародну спільноту на Олімпійських Іграх-2024 у Парижі

Довга доба Бадоєва до сліз зворушила міжнародну спільноту на Олімпійських Іграх-2024 у Парижі

Поділитися:

Документальний фільм Алана Бадоєва та 1+1 Україна Довга доба показали на літніх Олімпійських Іграх-2024 у Парижі. Емоційна презентація стрічки відбулася в українському домі Volia Space.

Глядачі зустріли стрічку бурхливими оплесками, а після перегляду не змогли стримати сліз. На презентації Бадоєв розповів, як створювалася картина та поділився особистими емоціями, які не відпускають його навіть після завершення роботи над проектом.

«Тут зафільмовано перший етап війни, а я розумію, що війна ще й досі триває. Це дуже важко. Важко відчувати, що в цей самий час наші хлопці та дівчата виборюють для нас свободу, право жити на нашій землі. І те, що ми показали у картині, насправді в десятки разів гірше. Військові та медики, які ще нещодавно були простими людьми, у фільмі - герої. Не ,тому що випускають кулі, а, тому що один хлопець тримає іншого, і йде з ним», - ледве стримуючи сльози заявив Бадоєв.

Режисер розповів, що українські військові передали знімальній групі телефони українців, знайдені на окупованих територіях. Творці картини намагалися знайти власників гаджетів, але ці пошуки не завжди були успішними.

Довга доба

Бадоєв також зізнався, що в перші дні повномасштабної війни був розчарований у собі та пояснив, чому:

«Коли почалося повномасштабне вторгнення, я був собою розчарований, розгублений. Я не розумів, як так сталося, що у мене багато російських друзів, яких я любив, і яким я довіряв.  Як так сталося, що перші дні повномасштабного вторгнення я кожному з них дзвонив і писав, просив, щоб вони ширили допис, про те, що нас вбивають. Мене запрошували натомість до Москви. І я був у розпачі, як дзеркало, що тріснуло. Я запитав себе, як громадянин, що я можу зробити? Цей фільм врятував мене, і надав мені мету», - зазначив режисер.

Довга доба

Під час роботи над стрічкою Довга Доба було відібрано 200 годин відеоматеріалів, знятих українцями на власні гаджети під час повномасштабного вторгнення. Стрічку показали у 30 країнах світу. Картину, яка перемогла на національному фестивалі Cinema for Victory, оцінили у штаб квартирі НАТО у Брюсселі, Раді Європи та на світових стрімінгових платформах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подивились у 30 країнах: стрічка Довга Доба Алана Бадоєва та 1+1 Україна зібрала майже 2 млн грн на потреби ЗСУ

Новини по темі