«Не боятися змін»: Наталія Мосейчук взяла участь у наймасштабнішому освітньому фестивалі в Україні Вчителі майбутнього

Наталія Мосейчук взяла участь в освітньому фестивалі Вчителі майбутнього та розповіла про освіту в Україні під час війни - фото

Наталія Мосейчук взяла участь в освітньому фестивалі Вчителі майбутнього та розповіла про освіту в Україні під час війни

Поділитися:

Ведуча 1+1 Марафон Наталія Мосейчук взяла участь в освітньому фестивалі Вчителі майбутнього — найбільшого в Україні та однієї з наймасштабніших у Європі подій у галузі освіти від громадської спілки Освіторія. Він пройшов у Львові 20-го та 21-го червня.

Мосейчук стала модераторкою чотирьох панельних дискусій щодо інвестицій в освіту, інновацій, розробки освітньої стратегії та реформи навчального процесу.

«Тут фіксуються зміни. Тут говорять про те, як в цих змінах жити і як допомогти жити своїм учням, як розвиватися, як використати ці зміни на краще. І от це головна задача — не боятися змін, а як зробити так, щоб вони служили — і учням, і вчителям, і батькам. Цьому трикутнику, який разом вчиться. І от в цьому сенсі фестиваль дуже корисний», – заявила ведуча.

Наталя Мосейчук

У фестивалі взяли участь понад дві тисячі людей як з України, так і з-за кордону – освітяни, колишні та діючі міністри, і просто небайдужі до освіти дітей в Україні.

«Я взагалі радію, що цей фестиваль почався так вчасно. В ковідні часи, коли так само була абсолютна невпевненість і невідомість — як жити? І вчителі тоді приходили на допомогу і ставали каркасом суспільства, на якому все трималося. Пам’ятаєте ці дистанційні навчання? І зараз — так само, невпевненість, так само невідомість. І вчителі знову стають об’єктом укриття над батьками та учнями», – каже Мосейчук.

Зазначимо, Мосейчук активно долучається до освітнього процесу в Україні та його реформування. Ведуча є кураторкою щорічної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine, де має власну номінацію «Вибір серцем». Також вона є головою піклувальної ради державної установи Школа Супергероїв, яка займається організацією навчального процесу для дітей у лікарнях.

Фестиваль Вчителі майбутнього регулярно проводять із 2018 року. Його організатором є ГС Освіторія. 1+1 media виступає інформаційним партнером фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артпростір для поранених бійців: Наталія Мосейчук ініціювала тематичний спецпроєкт у лікарні ім. Мечникова

Новини по темі