Непереможні: Україна завоювала вже сьоме «золото» на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту

Україна завоювала вже сьоме золото на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту
НОК

Представниці артистичного плавання здобули ще одну медаль чемпіонату Європи з водних видів спорту у Римі.

Поділитися:

Українки здобули вже сьому "золоту" медаль на чемпіонаті Європи з водних видів спорту у Римі. Цього разу "золото" вибороли представниці артистичного плавання Владислава та Марина Алексіїви у технічному дуеті. У фіналі дівчата набрали 92.8538 бали. 

Для українських синхроністок це вже сьома "золота" медаль на цьогорічному Чемпіонаті Європи у Римі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Нині український паспорт прирівнюється до Олімпійської медалі», — Ганна Різатдінова, художня гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року

11 серпня українки у складі Марини та Владислави Олексієвих, Олесі Дерев'янченко, Марти Фєдіної, Вероніки Гришко, Ангеліни Овчиннікової, Анастасії Шмоніної та Валерії Тищенко перемогли у технічній програмі. Для України це перше в історії золото чемпіонатів Європи у командній технічній програмі. Раніше українки тричі (у 2016, 2018 та 2021 роках) брали срібло.

12 серпня Марта Федіна захистила титул чемпіонки Європи. Представниця України в артистичному плаванні Марта Федіна здобула впевнену перемогу у технічному соло і принесла Україні друге "золото".

У той же день збірна України з артистичного плавання здобула своє третє "золото" на чемпіонаті Європи-2022.

13 серпня Владислава і Марина Алексіїви перемогли в довільній програмі дуетів на ЧЄ-2022 та завоювали четверте "золото" для України. Це була історична медаль і єдиний вид, в якому ще ніколи не лунав гімн України на чемпіонатах Європи.

14 серпня Марта Федіна завоювала для України вже п'яте "золото" цього року у програмі довільного соло.

У той же день збірна України з артистичного плавання здобула перемогу в комбінації, для українських синхроністок це була вже шоста нагорода на цьому турнірі.

Чемпіонат Європи проходить в Римі з 11 по 21 серпня. Змагання в артистичному плаванні відбуваються з 11 по 15 серпня.

Новини по темі