Ніжний жульєн з грибами та кальмарами
Швидкий та легкий рецепт вишуканої страви.
Жульєн – це франзузька страва, яку полюбляють в усьому світі. Україна – не виняток. В нас вже давно полюбили жульєн і навчилися його готувати не гірше франзузів. Тож пропонуємо вам простий рецепт ніжного жульєна з грибами та кальмарами, який здивує ваших близьких.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЖУЛЬЄНУ З ГРИБАМИ:
Кальмари – 700 г
Гриби – 500 г
Цибуля – 2 шт.
Сметана – 4 ст. л.
Мускатний горіх – дрібка
Перець мелений – дрібка
Сир – 100 г
Рослинна олія – 1 ст. л.
Фото: @elenstl
ЯК ГОТУВАТИ ЖУЛЬЄН З ГРИБАМИ:
Кальмари розморозьте та очиститіть.
Залиййте водою і доведіть до кипіння. Якщо їх переварити, вони стануть жорсткими.
Остудітьі наріжте соломкою.
Гриби і цибулю краще нарізати кубиками.
Спочатку обсмажте цибулю на рослинній олії, потім додайте гриби.
Доведіть гриби до готовності.
З'єднайте кальмари і гриби.
Посоліть, приправити тертим мускатним горіхом, меленим перцем.
Додайте сметану і перемішайте.
Розкладіть у формочки. Зверху посипте тертим сиром.
Відправляйте жульєн в духовку прозігріту дотемператури 190 С. Тримайте до тих пір, поки не розплавиться сир.
Можна подавати на стіл!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 легких рецептів для корисної та низькокалорійної вечері