Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Ніжний жульєн з грибами та кальмарами

Жульєн
Швидкий та легкий рецепт вишуканої страви.

Жульєн – це франзузька страва, яку полюбляють в усьому світі. Україна – не виняток. В нас вже давно полюбили жульєн і навчилися його готувати не гірше франзузів. Тож пропонуємо вам простий рецепт ніжного жульєна з грибами та кальмарами, який здивує ваших близьких. 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЖУЛЬЄНУ З ГРИБАМИ:

Кальмари – 700 г

Гриби – 500 г

Цибуля – 2 шт.

Сметана – 4 ст. л.

Мускатний горіх – дрібка

Перець мелений – дрібка

Сир – 100 г

Рослинна олія  – 1 ст. л.

Фото: @elenstl

ЯК ГОТУВАТИ ЖУЛЬЄН З ГРИБАМИ:

Кальмари розморозьте та очиститіть.

Залиййте водою і доведіть до кипіння. Якщо їх переварити, вони стануть жорсткими.

Остудітьі наріжте соломкою.

Гриби і цибулю краще нарізати кубиками.

Спочатку обсмажте цибулю на рослинній олії, потім додайте гриби.

Доведіть гриби до готовності.

З'єднайте кальмари і гриби.

Посоліть, приправити тертим мускатним горіхом, меленим перцем.

Додайте сметану і перемішайте.

Розкладіть у формочки. Зверху посипте тертим сиром.

Відправляйте  жульєн в духовку прозігріту дотемператури 190 С. Тримайте до тих пір, поки не розплавиться сир. 

Можна подавати на стіл!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 легких рецептів для корисної та низькокалорійної вечері

2019-03-12