Обережно, міни! Мультики та пісенька для дітей про правила поводження з невідомим предметами (відео)

Мультики для дітей молодшого віку про мінну безпеку: відео

Як навчити маленьких дітей правилам безпеки щодо мін? У ЮНІСЕФ створили спеціальні мультики та пісню.

Поділитися:

На звільнених від російських окупантів українських територіях зберігається високий рівень небезпеки щодо замінування. Особливо уважними слід бути батькам дітей молодшого віку, яким буває важко пояснити про існування величезної небезпеки для життя. Проте існують засоби впливу і на малечу: пісеньки, мультики, у яких в доступній дітям формі розповідається про те, як поводитияс з невідомими предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінна небезпека: де вони можуть бути та що не можна робити, якщо знайшли міну

У ЮНІСЕФ пишуть:

"Тематичний мультик знайомить дітей із небезпечними предметами, такими як міни та боєприпаси, та показує місця, де вони можуть бути. А найголовніше – навчає правилам, як діяти, якщо вони побачили підозрілий предмет".

Батькам радять показати дітям молодшого віку корисні мультфільми про захоплюючі історії з життя хлопчика Сашка та його кота Шкоди, які завдяки знанням правил мінної безпеки уникають всіх пасток підступних мін:

"Безпечні канікули" 

"Лісовий скарб"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультики українською: українська та іноземна анімація для сімейних переглядів

Також у ЮНІСЕФ пропонують разом з дітьми вивчити пісеньку, яку співають герої мультфільму, і яка дуже швидко запам'ятовується малечею:

Якщо десь побачив міну,
Повертайся неодмінно
Стежкою якою йшов
І дорослих повідом.
Дин, дин, дин – телефонуй 101.

Вивчіть цей вірш з дитиною і переконайтеся, що вона зрозуміла його сенс.

А головне поясніть, що в жодному разі не можна брати до рук чи підходити до невідомого предмета. Найкраще ж не відпускати зараз дітей гратися наодинці, без нагляду дорослих, особливо після повернення на території, які тимчасово були під російською окупацією.

Послухайте, як голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповідає про розмінування в області:

Новини по темі