Оксана Злепко: Чи можна поєднати молодій мамі виховання дітей та самореалізацію?

Оксана Злепко: Чи можна поєднати молодій мамі виховання дітей та самореалізацію?
Оксана Злепко

Зворушлива історія жінки, яка бореться за своє щастя

Поділитися:

Чи можливо молодій мамі поєднувати догляд за маленькими дітьми і роботу? Чи можна дати своїм дітям все, чого вони потребують, якщо тобі самій катастрофічно бракує сил, часу та коштів? В теорії – так. На практиці – не дуже. Особливо не просто жінці в декреті, якщо діток – двоє, а ти можеш розраховувати лише на власні сили.

Історія Оксани Злепко – це історія сильної жінки з непростою долею і бажанням боротися за щастя своїх дітей. Ми дізналися про Оксану завдяки соціальному проекту The Moms, в якому Оксані, як ментор, допомагає Світлана Павелецька – директор з маркетингових комунікацій 1+1 Media та одна з найуспішніших молодих жінок України.

В ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua фітнес-тренер, дієтолог та молода мама Оксана Злепко розповідає про своє життя, про спорт та фітнес, здоровий спосіб життя і про те, як йти до своєї мети, попри всі перешкоди та негаразди.

Фото: Оксана Злепко

«Я народилася в Казахстані, але у віці двох років переїхала до Одеси. І це місто стало для мене по-справжньому рідним. Тут у 2009 році я успішно закінчила курси степ-аеробіки та силових тренувань. Так я змогла реалізувати себе, як фітнес-тренера, адже зрозуміла, що хочу допомагати людям, особливо жінкам, які хочуть покращити своє здоров’я, фізичний стан та загалом змінити своє життя у кращий бік. Мої поради як фітнес-тренера та дієтолога з часом виявилися дуже потрібними жінкам, зокрема, таким молодим мамам, як я. Згодом мене запросили взяти участь у фітнес-конвенції. Мене повністю захопила нова діяльність. Я постійно розвивалася. Пройшла безліч семінарів з силових і танцювальних напрямків, індивідуального опрацювання м'язового корсета спини (в центрі Євмінова), вивчила напрямки pilates, stretching, fitness-yoga»

Одного дня я обернулась назад і вирішила, що тепер весь мій життєвий шлях буде пов'язаний зі здоровим способом життя

Розкажіть про свою сім’ю, про діточок.

У мене два чудових синочки. Михайло, йому шість років і дев'ятимісячний Ромочка.

Фото: Оксана Злепко

З батьком Михайла ми прожили 4 роки. На жаль, ми були молодими та не досвідченими, тому не змогли зберегти свій шлюб. І у 2015 році, коли Михайлу було 2 роки, ми розлучилися. Перший час батько спілкувався з сином, але потім він переїхав і спілкування майже припинилось. Зараз ми з колишнім не спілкуємось. Єдина допомога – це аліменти 1400 гривень в місяць. Там, де я жила – в Олександрії, я не мала жодної підтримки, тому була змушена переїхати в Одесу до батьків (вони обидва пенсіонери, батько на інвалідності). Тож мені довелось направити всі зусилля на пошуки роботи. Я познайомилась з безліччю людей, які могли б мені допомогти встати на ноги. Тоді ж я зустріла батька мого другого сина. Я розуміла, що Михайлику потрібен тато і дуже хотіла мати надійне плече поруч. Я повірила в те, що можу створити нову сім'ю. Дуже прикро, адже відносини швидко закінчились через те, що я несподівано завагітніла, а батько дитини виявився не готовим взяти на себе відповідальність. Мене часто запитують, чому я не наважилася на аборт? Це виявилось вище моїх сил. Я залишила дитину.

Тоді я зрозуміла, що подальше життя і доля моїх синів буде залежати тільки від мене.

Чим ви зараз заробляєте собі на життя? Хтось допомагає з дітьми?

Я отримую допомогу на дитину від держави, але всі мами знають, що прожити на ці копійки просто неможливо. Рідні не в змозі допомогти мені, тому доводиться розраховувати тільки на себе. Так, у мене були хвилини повного відчаю. І тоді, як диво, в моє життя увійшли благодійні фонди «Корпорація монстрів» з Одеси та The Moms з Києва. Я безмежно вдячна волонтерам за неоціненну допомогу продуктами, ліками, речами, грошима.

Фото: Оксана Злепко

Я усвідомлюю, що підтримка благодійників не буде безкінечною, тож я вирішила спробувати свої сили в розвитку особистого проекту Галатея. Це програма допомоги жінкам, яка поєднує дієтологію, фітнес та здоровий спосіб життя. Я інтегрую у програму Галатея весь мій попередній досвід і вірю, що проект знайде своїх прихильниць. У мене раніше вже був позитивний досвід індивідуальної онлайн роботи з жінками, що бажають схуднути. Зараз я маю невеликий прибуток від цього проекту і хочу розвиватися далі. В мене є своя клієнтура. І я гадаю, що проект має гарні перспективи.

Чи допомогли вам знання та навички покращити свій стан здоров’я та фігуру?

Мої вагітності були проблемні, і обидва рази я набрала велику вагу. І в першому, і в другому випадку я користувалась власною методикою та успішно поверталась до своєї ваги та гарної форми.

Фото: Оксана Злепко

Яка мета проекту Галатея? Кому може бути цікавий цей проект?

Галатея – це не тільки корекція ваги. Моя основна мета – навчити кожного відчувати себе, поважати й цінувати своє тіло, брати на себе відповідальність за поставлені задачі. Моїм проектом цікавляться жінки різного віку, статусів і категорій. Завдяки проекту Галатея жінки можуть працювати з персональним тренером, дієтологом і консультантом в зручний для себе час і в тому місці, яке вони самі обирають. При цьому, фінансово це може собі дозволити кожна.

Фото: Оксана Злепко

Ми працюємо з жінками і в групах. В моєму чаті одночасно спілкуються жінки з різних куточків світу. Всі вони різного віку, від 25 до 65 років, але легко знаходять теми для розмов: дівчата багато жартують, підбадьорюють одна одну, сперечаються, діляться рецептами й своїми фітнес-провалами, хвалять і дякують.

Це дуже об'єднує, оздоровлює не тільки тіло, але впливає на світогляд і душу, дарує позитивні емоції.

Оксано, поділіться з читачами, що вас надихає в житті?

Кожна людина – це цілий світ. Він неповторний, тому в кожній новій людині я відкриваю нові горизонти та вчуся бачити і творити красу. Красива жінка — це щаслива жінка, яка наповнює все навколо себе дивним світлом. Я отримую величезне задоволення від своєї роботи, це гармонізує мій навколишній світ.

Фото: Оксана Злепко

Мені хочеться, щоб мій проект побачили якомога більше людей. Я мрію допомогти кожному, хто до мене прийде, стати сильною особистістю. Перша складова такої особистості – це тіло. Наступна складова – емоційність, емпатія, система цінностей, мислення і духовність. В моїх мріях, Галатея – це лише перша цеглина грандіозного онлайн-ресурсу, який буде розвивати людину у всіх напрямках: фізичному, ментальному та духовному. Я дякую всім своїм клієнтам, всім, хто мені допомагає та вірю, що моя мрія здійсниться.