Октоберфест-2018: Усі деталі свята

Октоберфест 2018: Головні події пивного свята
@laineydecker

Що цікавого відбудеться на цьогорічному святі пива.

Поділитися:

Октоберфест – найбільший пивний фестиваль у світі, що проходить у Мюнхені ще з 1810 року. Відвідувачі заходу можуть сповна насолодитися різними сортами улюбленого напою, виготовленого у мюнхенських і баварських броварнях, а також наїдками, що смакують до пива.

Також спеціально до Окторберфесту готують святкове пиво особливого сорту, що містить 6% алкоголю.

Та Окторберфест – не лише свято пива. Це ще й музичний і сімейний захід, під час якого можна розважити дітей на атракціонах.

Фото: @oktoberfest

Октоберфест-2018 почнеться з традиційної церемонії відкриття «O 'zapft is» («Відкоркувано») 22 вересня у Мюнхені та завершиться пізно ввечері 7 жовтня.

У робочі дні пивні павільйони відкриті для відвідувань з 10.00 до 23.00 (пиво розливається до 22.30), у вихідні дні відкриття фесту відбувається на годину раніше. А ось павільйони «Wiesnschänke Käfer» і «Weinzelt» закриваються о першій годині ночі.

Певна річ, що насмакуватися пивом можна буде упродовж всього фестивалю. А втім, заходу є ще чим потішити своїх гостей. Далі дізнавайтеся, які цікаві події чекають на відвідувачів Октоберфесту.

Фото: @oktoberfest

Субота, 22 вересня

11:00 - прибуття господарів пивних наметів, їхній святковий парад вулицями Мюнхена.

12:00 - у наметі «Schottenhamel» пройде церемонія відкриття свята, де мер Мюнхена відкоркує першу бочку пива.

Неділя 23 вересня

10:00 - хода в національних костюмах і хода стрілецьких товариств «Oktoberfest Trachten und Schützenzug». Триватиме дійство майже дві години.

Вівторки, 25 вересня та 2 жовтня

Фестиваль включає два сімейні дні, коли ціни на атракціони будуть знижені.

Вівторок, 7 жовтня

12:00 - прощальний салют та показова стрілянина мисливців у статуї Баварії.

23:30 - закриття павільйонів, закінчення Октоберфесту.

А втім, якщо ви не маєте можливості бути присутніми в Мюнхені, не журіться. В багатьох українських пивних закладах проходить свій Октоберфест. А 29-30 вересня у КиївЕкспоПлазі відбудеться Жовтень FEST. Тож смачного!

Новини по темі