Олена Зеленська розповіла про стосунки з чоловіком і небажання бути першою леді

Олена Зеленська - про стосунки з чоловіком, небажання бути першою леді, українську мову та ставлення до політики
Фото: Прес-служба Квартал 95

Дружина Володимира Зеленського поділилася особистим.

Поділитися:

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з інформацією Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобуває Володимир Зеленський

Тим часом на BBC News Україна випустило розгорнуте інтерв'ю з майбутньою першою леді країни. Зі слів журналістки, в спілкуванні 41-річна Олена Зеленська спокійна та відкрита, хоча відчувається певна втома. Дружина переможця президентських виборів віддає перевагу непублічному способу життя, тож, за можливості, хоче не бути надто присутньою в інформаціному полі. Хоча розуміє, що її нова роль може принести користь. 

Фото: Прес-служба Квартал 95

ПРО РОБОТУ

«Я закінчила технічний університет, за освітою — архітектор, але вже на останніх курсах ми почали робити те, що ми робимо. Я захистила диплом і ми поїхали на гастролі. З того моменту ми почали займатися гумором», — пригадує майбутня перша леді України.

Олена працює сценаристом у Студії Квартал 95.

Насправді робота має приносити задоволення. Те, що я роблю, приносить мені максимум задоволення.

ПРО ВІЛЬНИЙ ЧАС

Вільний від роботи та нових обов’язків час Олена присвячує дітям (14-річній дочці Олександрі та 6-рінчому Кирилу), а також читає та займається спортом — відвідує спортзал і басейн. Натомість Володимир Зеленський любить їздити на велосипеді.

До кулінарії Олена ставиться без особливої пристрасті:

«Я непогано готую, іноді буває натхнення щось приготувати. Але сказати, що я дуже сильно люблю готувати, то ні. Мені допомагає мама іноді, у дітей є няня. Але коли є час, я можу щось смачненьке приготувати.

Володимир любить м'ясо, рибу, салати. Він не примхливий, іноді, мені здається, він лестить, коли каже, що я дуже смачно готую. Йому просто все подобається, він всеїдний і йому легко вгодити».

ПРО КУМИРІВ

«Я не схильна шукати собі кумира. Звісно, є улюблені акторки, письменниці, є люди, які чудово виглядають, і я мрію, наприклад, виглядати у 60 як Меріл Стріп», — запевняє Зеленська.

На запитання, хто їй більше до душі — Мішель Обама чи Меланія Трамп — відповідає:

«Мішель Обама, мабуть. Мені здається, вона більш людяна і це якраз основна якість, яку Володимир намагається принести в українську політику. Щоб ми не забували передусім бути звичайними людьми. Щоб ми не робили з себе портретів, які мають висіти в кожному кабінеті.

Меланія Трамп, звісно, шикарно виглядає, в неї чудовий стиль, але з Мішель мені було б цікавіше поспілкуватися».

ПРО СТИЛЬ

«Мені подобаються українські дизайнери, зараз дуже багато красивого одягу. Я б, мабуть, не заглиблювалась в етно, як Марина Порошенко. Це дуже гарно, але я більше тяжію до сучасних тенденцій.

Я маю кілька вишиванок. Три роки тому, пам'ятаю, був бум на вишиванки — сукні, блузи. В гардеробі є, іноді одягаю».

ПРО ДОМАШНІХ УЛЮБЛЕНЦІВ

Сім’я Зеленських має папугу та дві собаки — білу швейцарську вівчарку та чорного цвергшнауцера.

«Є ще рибки і морська свинка. У нас була кішка, два тижні тому вона трагічно загинула. Важкий період не може проходити без жертв», — розповіла Олена.

ПРО СТОСУНКИ З ЧОЛОВІКОМ

Олена зізналася, що глобально з чоловіком не свариться. Все обмежується короткими суперечками. Рішенням Володимира йти в політику була не задоволена.

«Ви ж бачите, що відбувається? Я це передбачала. Відмовляти його марно, адже він все вирішив. Багато хто дорікає, що він когось слухає — це не про нього. Ніколи він нікого не слухав і не збирається. Це його риса характеру.

Коли я почала розуміти, що є таке в планах, то як і багато близьких людей, сказала: «Ти з'їхав з глузду?». Але говорити це було марно, тому довелося сісти і відверто про це поговорити. Коли я усвідомила, що він справді розуміє, що збирається робити, я заспокоїлася.

Адже буває, що людину збиває з пантелику оточення. Але коли я зрозуміла, що це не так, що це справді його рішення, то тут залишається лише не заважати, а підтримувати. Намагатися допомогти, аби для нього це пройшло легше, ніж може бути», — поділилася Олена.

Про можливий статус першої леді Зеленська поки серйозно не замислювалася.

Я би, звісно, хотіла все-таки залишитися на своїй роботі, якщо це можливо.

«Я про це дуже серйозно ще не думала. Але якщо це можливо, я б хотіла займатись тим, чим я займалась. З іншого боку, мені кажуть: є ж перші леді, які створюють фонди і займаються благодійністю. Я дуже серйозно до цього ставлюся, адже це величезна відповідальність.

У це треба повністю зануритись і я з цього приводу переживаю. З іншого боку, я розумію, що така персона, як перша леді, може привернути увагу до проблем тих, хто справді може допомогти. Тобто це персона, яка може гарантувати результат».

Зеленська зізнається, що чоловік пропонував їй повністю вийти з інформаційного поля, якщо вона того бажає.

«Чесно, я б хотіла бути відсутньою. Як вийде. Будемо думати, говорити. Можливо, тут є обов'язки, які неможливо на когось перекласти», — роздумує майбутня перша леді.

ПРО ВПЛИВ ПОЛІТИКИ НА ЗЕЛЕНСЬКОГО

«Це як довготривалий стрес, це як занурення в абсолютне інше середовище з іншими людьми, обставинами. Звісно, це накладе на нього свій відбиток. Я сподіваюсь, що його це більше загартує і, сподіваюсь, що як людину, його це не змінить...

Я сподіваюсь, що йому вдасться реалізувати те, що він задекларував під час передвиборчої кампанії. Я вважаю, що основне його завдання — змінити ставлення до політики в нашій державі.

Адже в нас заведено вважати, що політичні персони перебувають на якомусь Олімпі, вони недоступні і вони всесильні… У всьому світі все демократизується. Ми повинні позбавитися радянського уявлення про вождя. Це звичайна людина, в якої є робота та свої обов'язки».

ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ

«Ми не можемо нічого змінити у своєму минулому, так сталося. Я почула українську мову вперше в другому класі на уроці української мови від учительки. Звичайно, у нас були родичі, які говорили на суржику. Всі все розуміли, але занурюватися в літературну українську мову ми почали вже в школі.

Зараз, звісно, Володимир намагається поглибити свої знання, він вчить. Ми шукаємо викладача, який би допоміг йому набрати швидкість. Адже подивіться, Петро Олексійович говорить завжди повільно, з чіткими паузами, розділяючи фрази. Володимир теж так може говорити, але це не його природний темп мови. Він швидко говорить. І коли починає швидко говорити, в цей час перекладає, виникають затримки і з'являється відчуття, що людина говорить не своєю мовою.

Ми над цим працюємо і, я думаю, що він наздожене темп. Важливо, щоб навколо розмовляли українською, у них у штабі вже спілкуються лише українською».

Новини по темі