Перша ракетка світу польська спортсменка Іга Швьонтек після перемоги на Ролан Гаррос-2022 підтримала Україну

Перша ракетка світу польська спортсменка Іга Швьонтек після перемоги на Ролан Гаррос-2022 підтримала Україну
gettyimages.com

Тенісистка емоційно висловила підтримку українцям в своїй промові після спортивного тріумфу.

Поділитися:

Польська тенісистка Іга Швьонтек вдруге здобула перемогу у відкритому чемпіонаті Франції з тенісу Roland Garros. Спортивні оглядачі зазначають, що у 21-річної польки 35 перемог поспіль у турі WTA! Це найдовша переможна серія 21-го століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПережив дві війни: 98-річний тенісист розповів про юнацькі воєнні роки та про найбільшу мрію зараз: «Я хочу повернутися додому, в Харків»

Після свого спортивного тріумфу на Roland Garros Іга виступила з емоційною промовою. Насамперед тенісистка подякувала вболівальникам з Польщі за підтримку, а згодом звернулася до українців.

“Я хотіла б сказати ще кілька слів про Україну. Будьте сильними, тому що війна все ще триває... я не втрачаю надії і буду підтримувати вас".

Після цих кількох слів паризька головна арена чемпіонату здійнялася гучними оваціями. Оплески не вщухали упродовж близько 30 секунд.

Прикметно, що після початку російської агресії проти України Іґа Швьонтек на знак солідарності з українським народом прикрасила свою кепку синьо-жовтою стрічкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк світ спорту нас підтримав: заборони на проведення змагань в Росії через війну проти України

Нагадуємо, що вся міжнародна спортивна спільнота висловлює солідарність з українським народом у боротьбі проти російської агресії.

Новини по темі