Пластикові вікна від закордонних і українських виробників: Порівнюємо варіанти

Пластикові вікна від закордонних і українських виробників: Які краще обрати | 1+1

Які краще?

Поділитися:

Металопластикові вікна в Києві досить швидко пройшли шлях від однієї з можливих альтернатив у сегменті віконних конструкцій до безумовного лідера ринку. Слідом за авторитетними закордонними корпораціями, які пропонують ПВХ-профіль в Україні, почали з'являтися й українські виробники. Їхні вікна в Києві коштують дешевше, а налагоджений за 10-15 років виробничий процес дозволяє не сумніватися в якості продукції.

Що пропонують закордонні виробники пластикових вікон?

Такі авторитетні компанії та корпорації, як Rehau або Salamander, відомі на ринку пластикових вікон уже багато років. Їхня репутація є бездоганною не тільки в Україні, а й у країнах Західної Європи. Довговічність і надійність профільних систем таких виробників підтверджена на практиці: багато конструкцій навіть у нашій країні вже подолали 10-річний термін експлуатації та не викликають у користувачів жодних нарікань.

Підтягуються до них за показниками надійності та довговічності й вікна на базі українських профільних систем. Єдине, в чому останні поки що пасуть задніх – це преміальна продукція. Так, якщо в асортименті Rehau і Salamander є профілі з монтажною глибиною понад 80 мм (наприклад, у BluEvolution 92 цей показник дорівнює 92 мм), то українські компанії зазвичай обмежуються системами на 60 і 70 мм. Правда, саме такого профілю цілком достатньо для вирішення більшості завдань у нашій кліматичній зоні.

Поступово українські компанії також переймають світовий досвід і вдосконалюють технології. Так, наприклад, в арсеналі вітчизняної торгової марки WDS вже є система 8S з глибиною 82 мм.

Сильні сторони українських профілів

Вітчизняним виробникам профільних систем не обов'язково витрачати величезні гроші на інновації – поки що для них достатньо вивчати та впроваджувати вже відомі технології. До того ж географічно їхня продукція ближче до кінцевих споживачів. Завдяки цьому вони можуть скоротити собівартість. В результаті такі пластикові вікна в Києві коштують дешевше, навіть якщо порівнювати два однакові за основними параметрами профілі. І чим більшою є площа скління при інших рівних умовах, тим більш відчутною буде економія покупця.

Досвід у найвідоміших українських виробників нехай і менший, ніж в основних німецьких компаній, але теж суттєвий. Наприклад, бренд WDS (належить «Міропласт») існує вже 13 років, як і компанія Open Teck.

Вітчизняні виробники пластикових профілів пропонують великий вибір продукції, особливо в сегменті популярних бюджетних рішень. Так, обираючи вікна в Києві на базі українських систем, можна зупинитися на таких перевірених варіантах:

  • ширина 60 см – WDS 5 Series (з 5 повітряними камерами) і DE-LUX від Open Teck (з чотирма камерами);
  • ширина 70 см – WDS 6 Series (6 камер) і ELIT 70 у Open Teck (5 камер).

Для житлових квартир, офісних об'єктів, комерційної нерухомості, а також дачних будинків цих рішень більш ніж достатньо.

Новини по темі