«Плюсуй українську»: група 1+1 media підписала меморандум про співпрацю зі Всеукраїнським Рухом «Єдині»

Група 1+1 media підписала меморандум з Всеукраїнським Рухом Єдині

Група 1+1 media підписала меморандум про співпрацю зі Всеукраїнським Рухом «Єдині» з метою популяризиції української мови.

Поділитися:

У вересні група 1+1 media спільно зі Всеукраїнським Рухом «Єдині» підписали меморандум про співпрацю, в межах якого консолідація зусиль буде спрямована на популяризацію української мови та культури. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий «Сніданку з 1+1» Єгор Гордєєв представив український проєкт Superhumans center на форумі Білла та Гілларі Клінтон у Нью-Йорку

Партнерство передбачає комунікацію з лідерами думок, які в межах циклу мотивуючих інтерв’ю ділитимуться особистими історіями, пов’язаними з удосконаленнями рідної мови. Крім цього, медіагрупа та всеукраїнський рух зосередяться на реалізації мовного курсу «Єдині». Викладачами щомісячної 28-денної програми стануть ведучі та топменеджери групи 1+1 media. Також передбачається втілення низки ініціатив, серед яких — тематичні марафони, форуми тощо. 

«Для нас завжди було надзвичайно важливо просувати українську культуру, контент та популяризувати українську мову. Нам імпонує мета «Єдиних» — допомогти 1 000 000 землякам вдосконалити навички чи загалом опанувати українську мову. Саме тому ми об’єднуємо зусилля і в межах проєкту «Плюсуй українську» будемо робити все для того, щоб досягти бажаної мети», — прокоментували в 1+1 media

Контент, розроблений в межах партнерства, публікуватиметься на ресурсах групи 1+1 media — соціальних мережах, YouTube-каналах 1+1 та ТСН, сторінці проєкту «Плюсуй українську» в TikTok, сайтах ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, а також у спеціальній Telegram-спільноті за цим посиланням: https://t.me/ideaspeople. Також матеріали та новини будуть публікуватися на майданчиках Всеукраїнського Руху «Єдині», а саме — офіційному сайті, YouTube-каналі, в соціальних мережах Instagram, Facebook, TikTok. 

«Велика команда нашого Руху «Єдині», — а це понад 300 професійних філологів, що є сертифікованими модераторами розмовних клубів, і понад 500 волонтерів, — уже 17 місяців поспіль створюють для всіх охочих ефективні та повністю безоплатні курси української. Ми прагнемо деокупувати український культурний простір від «руского міра» і наративів ворога. Ми надаємо освітню та психоемоційну підтримку в переході на українську мову у наших курсах. Що більше буде українськомовних, то більшою буде потреба в українських книгах, музиці й контенті, то ширшим буде український простір і вужчим «рускій мір». Інформаційне партнерство з 1+1 media для нас є квантовим стрибком до нашої цілі», — Наталка Федечко, керівниця та співзасновниця Всеукраїнського Руху «Єдині».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гумор допомагає українцям переживати травматичний досвід під час війни», — Євгенія Близнюк спеціально для рубрики «Плюсуй українську. Культура»

Нагадаємо, що нещодавно група 1+1 media виступила інформаційним партнером онлайн-марафону «Біжу за мову» від Всеукраїнського Руху «Єдині». Забіг проходив для підтримки українців, які наразі знаходяться в тимчасовій окупації та не можуть спілкуватися рідною мовою під страхом смерті. Різні дистанції подолали працівники медіагрупи, а амбасадоркою акції стала ведуча телеканалу 1+1 Україна Марічка Падалко, яка неодноразово була учасницею різноманітних забігів, серед яких і 42-кілометровий марафон у Бостоні. 

Довідка 

Всеукраїнський Рух «Єдині» — проєкт освітньої та психологічної підтримки у переході на українську мову. Рух «Єдині» – це навчальний курс, що триває 28 днів і містить онлайн-завдання, розмовні клуби, корисні вебінари, а також це спільнота однодумців для обговорення українцями історії, культури та підтримки мовної стійкості. Рух створений за участі Ініціативи «Навчай українською» та за підтримки ГО «Українська гуманітарна платформа». 

Новини по темі