Поляки збирають гроші на «Байрактар» для України

"Байрактар" для України: поляки почали збирати гроші на безпілотник
freepik.com

Поляки почали збирати гроші на "Байрактар" для української армії

Поділитися:

Поляки почали збирати гроші на "Байрактар" для України. Ідея належить польському журналісту Славомиру Сераковському. Він опублікував пост на своїй сторінці в Facebook, де прикріпив посилання на сам збір.  

"Купуємо "Байрактар" для України! Литовці миттєво зібрали гроші і компанія, що їх виробляє, вирішила пожертвувати один Україні, а зібрані гроші витратити на допомогу населенню. Те ж саме сталося і з наступними зборами! Час долучитись і нам! "Байрактари" виключно ефективні у цій війні і саме завдяки їм українці змогли відстояти Київ. Але в українців мало часу. Пам'ятаєте Маріуполь? Давайте включимося в боротьбу. Пожертвуйте і обов'язково поділіться!", — написав польський журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Maneskin записали потужний трек на підтримку України в рамках #StandUpForUkraine та закликали підтримати біженців своїми відео та фінансово

Зібрати потрібно 4,5 млн злотих. Термін збору – 30 днів. Зробити пожертву можна за посиланням.

"Польський Байрактар ​​для української армії (і не виключено, що кошти для гуманітарної допомоги!). Поїхали! Не будемо пасивно спостерігати, як вбивають українських дітей і руйнують ще одне місто. Давайте візьмемо участь у цій боротьбі. Перейдемо до найефективнішої зброї! Пожертвуйте та обов’язково поширюйте!", — написано в описі для збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На наших руках кров", — Арнольд Шварценеггер закликав Європу відмовитися від палива з росії

Раніше жителі Литви зібрали 5 млн євро на «Байрактар» для України. Коли кошти було зібрано, турецька компанія Baykar заявила, що передасть безпілотник безкоштовно. 

Після цього збір коштів розпочали українці через фонд Сергія Притули. Метою збору було зібрати кошти на три безпілотники, а за результатами вистачило б і на чотири. Турецька компанія Baykar заявила, що віддасть Україні три безпілотники безкоштовно і просить усі зібрані кошти направити на допомогу у боротьбі народу України. 

Сергій Притула в гостях студії Сніданку розповів про основні правила волонтерства, дивіться сюжет:

Новини по темі