Поради дієтолога: Як вживати мед, щоб лишатись здоровими взимку
Мед - цінний лікарський продукт, унікальна скарбниця біологічно активних речовин
Мед - цінний лікарський продукт, унікальна скарбниця біологічно активних речовин.
Експерти запевняють, що всі його сорти – корисні. І наголошують: найголовніше, щоби мед був натуральним.
Цікавими фактами про цей унікальний природній продукт, рекомендаціями щодо його вживання і зберігання поділилася дієтолог "Сніданку з "1+1" Галина Незговорова.
- Поживна цінність меду дуже висока і прирівнюється до пшеничного хліба, м'яса яловичини та вершкового масла.
- У хімічному складі меду нараховують понад 300 елементів, що залежать від сорту.
- Мед чудовий лікувальний та профілактичний засіб під час застуди, він швидко втамовує голод та повертає працездатність.
- Мед допомагає роботі серця, системі травлення, особливо печінці. А також покращує стан шкіри, зубів та волосся.
- Мед з акації стане в нагоді під час захворювання шлунку та нирок, гречаний – при захворюванні серцево-судинної системи, а липовий допоможе при застуді: зменшить кашель та знизить температуру.
- Добова норма меду – не більше однієї столової ложки.
- Мед не рекомендують при ожирінні цукровому діабеті, діткам до двох років та за наявності алергії.
- При належному зберіганні мед не втрачає свої корисні властивості протягом тисячоліть. Тож його потрібно зберігати в щільно закритій щільній тарі в темному сухому місці за температури 4-10 градусів тепла.
Детальніше - у сюжеті "Сніданку з "1+1" онлайн:
Фото: presentway.com