"Потрібно нарощувати наші резерви" — головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав пріоритетні завдання для української армії

Валерій Залужний: про мобілізацію та пріоритети української армії

Валерій Залужний назвав 5 основних пріоритетів для перелому ситуації на фронті.

Поділитися:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїй колонці для видання The Economist озвучив головні завдання для української армії, які вплинуть на подальший хід війни. Він зауважив, що Україна має обмежені можливості для підготовки резервів на власній території через здатність росії завдавати ударів по частинам, а також наголосив на необхідності розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на навчання чи мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знаємо, що потрібно для того, аби звільнити Крим, Луганську та Донецьку область, але...", — Валерій Залужний у проєкті "Рік. За кадром"

Серед п'яти завдань Валерій Залужний назвав: покращення системи РЕБ, контрбатарейної боротьби, необхідність нових мінновибухових технологій, сучасне командування й управління, а також нарощування резервів.

"Моїм п'ятим і останнім пріоритетом є нарощування наших резервів. Росія не змогла скористатися своєю значною перевагою в людських ресурсах, оскільки Путін побоюється, що загальна мобілізація може спричинити політичну кризу, а також тому, що Росія не може підготувати і спорядити достатню кількість людей. Однак наші можливості тренувати резерви на власній території також обмежені. Ми не можемо легко звільнити солдатів, яких відправляються на фронт. Щобільше, Росія може завдати удару по навчальних центрах. І в нашому законодавстві є прогалини, які дозволяють громадянам ухилятися від виконання своїх обов'язків", — зазначив Головнокомандувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як переживає втрати, про сімʼю та затоплення крейсера "Москва": Валерій Залужний в спецпроєкті Дмитра Комарова "Рік.За кадром"

Водночас він зазначив, що ці проблеми вірішуються. Запроваджується єдиний реєстр військовозобов'язаних і необхідно розширити категорію громадян, які можуть бути призвані на навчальні збори або під час мобілізації.

"Ми також запроваджуємо "бойове стажування", яке передбачає направлення нещодавно мобілізованих та навчених військовослужбовців у досвідчені фронтові підрозділи для їх підготовки".

Дізнайтеся більше про хід війни від Головнокомандувача ЗСУ в сюжеті ТСН: 

Дивіться ТСН щоденно о 19:30 у Youtube ТСН, а також у марафоні новин.

Новини по темі