Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною року за версією читачів Time

Президент України став найвпливовішою людиною року за версією читачів Time
Instagram/zelenskiy_official

Володимир Зеленський визнаний найвпливовішою людиною року читачами Time

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський очолив опитування читачів Time100 2022 року, під час якого читачі голосували за людей, які, на їхню думку, заслуговують на місце в щорічному списку найвпливовіших людей року за версією Time.

"Коли російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну в лютому, Зеленський, комік без політичного досвіду до того, як він був обраний президентом України в 2019 році, вийшов на світову арену і згуртував лідерів на підтримку України", — написали у Time.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на відкритті Каннського кінофестивалю: зал аплодував стоячи

З більш ніж 3,3 млн поданих голосів Володимир Зеленський опинився на першому місці з 5% голосів.

"Ти розумієш, що вони спостерігають», — сказав він Саймону Шустеру з Time у квітневому інтерв’ю про його роль у війні. «Ти символ. Потрібно діяти так, як має діяти глава держави».

Володимир ЗеленськийЖурнал Time присвятив обкладинку президенту України Володимиру Зеленському на початку травня. 

На другому місці опинився гендиректор Tesla та SpaceX Ілон Маск із 3,5% голосів, який у грудні минулого року був названий "Людиною року 2021" за версією Time. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон посів третє місце із 3,4% голосів.

Список Time100 2022 року за версією редакторів Time оприлюднять 23 травня.

Раніше повідомлялось, що Президента України Володимира Зеленського та народ України номінували на Нобелівську премію миру.

Новини по темі