Проект «Право на освіту» отримав відзнаку Partnership for Sustainability Award 2018

Проект Право на освіту отримав престижну премію
1plus1.ua

Проект «Право на освіту» отримав нагороду від Глобального договору ООН в Україні

Поділитися:

У четвер, 6 грудня, в м. Києві відбулася перша церемонія нагородження Partnership for Sustainability Award 2018 - це конкурс партнерських проектів між різними групами стейкхолдерів для досягнення сталого розвитку, ініційований Глобальними договором ООН в Україні.

1+1 медіа разом із благодійним фондом «Ти не один» подали на конкурс проект «Право на освіту», куратором якого є телеведуча ТСН Наталія Мосейчук. Метою проекту є забезпечення навчального процесу в лікарнях для дітей, які перебувають на лікуванні із тяжкими діагнозами та травмами.

Представлений проект отримав відзнаку у категорії «Суспільство»:

«Навіть в голову не приходило, що  хтось оцінить наше прагнення дати освіту дітям, які перебувають в лікарнях. Добрі справи зазвичай в очі не кидаються. Але…винятки трапляються. Це наша перша нагорода. Так що добро не буває непоміченим:)

Хоча і цього мало. Наша мета - щоб усі діти, які на деякий час опинилися в лікарнях, не випадали з життя. Щоб вони продовжували навчання і знали, що їх чекають однолітки та вчителі. Давайте робити добру справу разом», - коментує Наталія Мосейчук.

На даному етапі результатами проекту є відкриття 3-х шкіл при лікарнях. Школа «Супергероїв» при відділенні токсикології київського «Охмадиту» з основним партнером – ГО «Small heart with art» Євгенії Смірнової, школа у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку з партнером «Ліко-скул» та у Дитячій лікарні №7 м. Києва під патронатом «Академія +» Іванни Ніконової.

Уроки проходить у трьох форматах: індивідуальні заняття для дітей, групові – у класах та бінарні, які за спільною тематикою готують вчителі кількох предметів.

Прикладом для команди проекту став Львів. Тут при Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі та при Львівському Охматдиті працюють школи при лікарнях, де зберігся формат навчання на базі сусідніх шкіл і так вдалося організувати систему уроків для всіх вікових груп, виконувати навчальні норми та забезпечити нарахування зарплати викладачам.

«Право на освіту» реалізується спільними зусиллями держави, соціально-відповідального бізнесу, вчителів та пересічних громадян –благодійний фонд «КОЛО» на чолі з Оленою Кривенко, Академія патрульної поліції, міжнародні установи та юридичні партнери Pavlenko Legal Group.

Куратор проекту входила до складу робочої групи, де розробляли Положення про очну форму здобуття загальної середньої освіти в закладах охорони здоров’я, наразі на затвердженні у Міністерстві юстиції.

В планах на наступний рік продовжувати роботу та відкрити 33 школи при лікарнях у всіх регіонах Україні. Адже якісна освіта та навчання для всіх – одна із цілей сталого розвитку України. Взаємодія школи і лікарні є нормою у дитячих медичних закладах по всьому світу.

Ініціатором впровадження конкурсу Partnership for Sustainability Award 2018 є Глобальний договір ООН в Україні, офіційний представник міжнародної мережі UN Global Compact. Це ініціатива, що об’єднує ООН та компанії в усьому світі заради спільного досягнення Цілей Сталого Розвитку.

«Мені дуже імпонує проект «Право на освіту», так як він забезпечує рівні права для усіх, дає можливість дітям вчитись і не думати про хвороби, це допомагає швидше соціалізуватись після лікарні»- сказала Тетяна Сахарук, Голова Правління Глобального договору ООН в Україні.

Нагородження відбувалося в чотирьох категоріях: Суспільство, Планета, Мир та Економічний розвиток. Проекти оцінювались міжнародним журі.

«Коли хтось один мріє про мрію, вона залишається мрією. Коли багато хто мріє про неї спільно, вона стає реальністю!»-  ділиться враженнями Антоніо Хатле, член журі та виконавчий директор Мережі Глобального Договору ООН в Швейцарії.

На сайт організаторам конкурсу надійшло понад 70 заявок з різних країн. У ньому взяли участь компанії та некомерційні організації з Білорусії, Грузії, Польщі та України.

Окрім «Право на освіту», благодійний фонд «Ти не один» опікується проектами «Здійсни мрію» та «Переможці».

Новини по темі