Промінь дитячих мрій злетів до зірок під час Kyiv Lights Festival

Промінь дитячих мрій злетів до зірок під час Kyiv Lights Festival

У Києві відбувся міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва.

Поділитися:

Найкосмічніша подія року відбулася в суботу, 28 вересня, о 20:00 на головній вулиці столиці Хрещатику. Під час Kyiv Lights Festival (KLF) у небо злетів галактичний світловий Промінь мрій із сотнями дитячих малюнків. Гості заходу побачили доповнену реальність та 3D маппінг. У міжнародному конкурсі Kyiv Lights Festival 2019 змагалася 21 робота медіа-художників з 14 країн: Іспанії, Італії, Китаю, Мексики, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Таїланду, Угорщини, Фінляндії, Франції, Японії та України. Третій міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival відбувся за участю компанії «Київстар».

Переможцями конкурсу 3D-відеомаппінгу стали:

1-е місце: Dies, Broken Beauty, Італія

2-е місце: Hotaru visual guerrilla, Artificial Nature, Іспанія

3-е місце: EPER, Ad astra per aspera, Угорщина

Відкривав Kyiv Lights Festival запуск космічного Променю мрій, організований благодійним проектом «Здійсни мрію» 1+1 медіа. Тисячі дитячих малюнків ожили, аби в майбутньому стати реальністю.

Будівля Київської міської державної адміністрації перетворилася на велетенський екран для демонстрації світлових шоу 3D-відеомаппінгу. Перші шість хвилин глядачі спостерігали, як дитячі малюнки з доповненою реальністю злітають до зірок. Зображення було створено на основі малюнків дітей, зібраних з усієї України в турі #моядитячамрія. Автори – майстерня відеопродакшену SKILZ та команда художників, що доповнювали реальність 3D-мапінгу – Live Animation.

Саме в Києві відвідувачі фестивалю змогли на власні очі побачити, як оживають дитячі мрії, завдяки безкоштовному додатку Promin Mriy (Промінь мрій). Усі, хто завантажили цей додаток, змогли доторкнутися до мрії через свій смартфон. Крім того, спеціально до заходу була створена унікальна маска в Instagram – «Промінь мрій 28.09».

Одночасно із запуском кольорового променю в Києві, на Львівщині відправили закодовані в спеціальний радіосигнал малюнки дітей з антени найбільшого радіотелескопа в Україні. Партнер – Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

Організаторами Kyiv Lights Festival стали івент-агентство НЕБО, українська студія візуальних рішень Front Pictures, Enjoy Media. А головний партнер фестивалю «Київстар» підготував унікальну арт-інсталяцію – світлову колону, яку відвідувачі Kyiv Lights Festival буквально заряджали своїми емоціями, а також створювали для неї персональні анімації.

Дивись, як це було:

Новини по темі