Пулітцерівська премія для України: журналісти країни колективно отримали найвищу відзнаку в професії

Пулітцерівська премія для УКраїни: журналісти країни колективно отримали найвищу відзнаку в професії
соцмережі

Стало відомо про присудження престижної нагороди журналістам України.

Поділитися:

Пулітцерівська премія заснована угорсько-американським журналістом і видавцем Джозефом Пулітцером і вручається з 1917 році. Ця премія є найпрестижнішою нагородою в журналістиці та літературі. Переможців обирають у 15 категоріях у галузі журналістики та у 7 категоріях у галузі мистецтва. Цьогорічних лауреатів було оголошено вчора, 9 травня, Колумбійським уніеверситетом. Повний перелівк видань та журналістів, які удостоєні нагороди опублікований на офіційному сайті.

Пулітцерівська премія 2022 особлива для українців, адже журналістів України відмітили спеціальною відзнакою: "За відвагу, витривалість та відданість правді".

Вперше в історії премії нагороду отримали всі журналісти однієї країни.

Нагадаємо, що українська журналістка Наталія Нагорна цього року отримала особливу нагороду голови Литовської комісії з радіо та телебачення (LRTK) в рамках конкурсу на найкращу телерадіопрограму «Pragiedruliai». Її відзначили за сюжет «Маріуполь – яким він був і що стало». Почитати більше про роботу кореспондентів ТСН під час війни можна у спеціальній рубриці "Обличчя ТСН".

Новини по темі