"росія порушила всі гласні та негласні правила війни", — Дмитро Комаров показав наслідки ракетних ударів по Києву (відео)

Дмитро Комаров показав наслідки ракетних ударів по Києву (відео)
Telegram/Офіс Генерального прокурора

Ведучий "Світ навиворіт" Дмитро Комаров побував на місцях в Києві, які зазнали ракетних ударів з боку росії.

Поділитися:

Вранці 10 жовтня 2022 року росія випустила по Україні понад 80 ракет. Частина прильотів прийшлася по інфраструктурі Києва, дитячому майданчику та перехрестю, є загиблі та поранені. Ведучий програм "Cвіт навиворіт" та "Мандруй Україною" Дмитро Комаров відвідав місця, які зазнали обстрілів ракетами та вкотре зафіксував злочини російської федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефон 57-го року та дерев'яні калаші: Дмитро Комаров показав "трофеї", які залишила російська армія (фото)

На своїй особистій сторінці в Instagram Дмитро показав, по яким "військовим об'єктам" насправді била росія. У дописі до відео він поділився власними думками щодо злочинних дій агресора. За словами ведучого, росія знову довела свою неспроможність вести війну чесно.

"У всьому, що нас оточує, є правила. Гласні й негласні. Навіть у злочинних угрупованнях є правила і принципи. Війна — не виняток, у ній є правила. росія сьогодні їх порушувала, всі — гласні й негласні. Війна має відбуватися на полі бою, у зоні бойових дій. Не справляючись у чесному бою, росія винесла війну за поле бою і перенесла в мирні міста. Війна-війною, але до чого тут житлові квартали, дитячі майданчики, туристичні об'єкти, парки, офіси, прогулянкові зони? Я говорю про те, що бачив на власні очі. За що сьогодні поранено або вбито тих, хто йшов вулицею або проїжджав перехрестя в машині? Це найнижчий, нелюдський, ганебний спосіб ведення бою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські солдати реально раді полону", — Дмитро Комаров показав звільнену Харківщину та висловився про мобілізацію в рф

Також Дмитро Комаров зазначив, що росія спроможна лише атакувати мирні міста ракетами, вбивати та калічити звичайних людей, а потім у новинах брехати і називати це "військовими об'єктами". Сьогодні, як і багато українців, ведучий відчуває до сусідньої країни та її мешканців лише презирство.

"Вражає, що величезна частина населення росії стала душевнохворою (і зараз доведе це в коментарях). Чим вам не догодив дитячий майданчик у парку Шевченка? Який там військовий об'єкт знищено? Які "нацисти і найманці" грали в пісочниці, змусивши вашу армію відправити в пісок багатомільйонну високоточну ракету? Так от, які в мене почуття після побаченого за день? Головне — презирство. Я не поважаю вас, росіяни. Я зневажаю ваш уряд і армію. Я зневажаю кожного з вас, хто радий цій війні".

За даними київської влади, внаслідок атаки росії у Києві 10 жовтня зазнали пошкоджень різного ступеню:

  • Житлові будинки — 45
  • Об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ — 5
  • Заклади освіти — 6 (3 школи, 1 дитячий садочок, 2 будівлі позашкільного виховання)
  • Заклади соціальної сфери — 2
  • Заклади культури — 6
  • Заклади охорони здоров’я  — 5
  • Адмінбудівлі — 2

Також є загиблі та поранені, число яких продовжує уточнюватися. За попередніми даними Офісу Генерального прокурора, росія вбила понад 10 мирних жителів, ще понад 20 отримали поранення та ушкодження.

Новини по темі