російська «газова голка» для Європи: у проєкті The Power of Reason австрійський експерт з протидії дезінформації розкрив таємниці кремлівського впливу в ЄС

 У проєкті The Power of Reason австрійський експерт з протидії дезінформації розкрив таємниці кремлівського впливу в ЄС

Нові серії проєкту Power of Reason можна буде побачити щоп’ятниці о 19:00.

Поділитися:

Щоп’ятниці о 19:00 на YouTube-каналі The Power of Reason користувачі можуть побачити нові серії документального проєкту, над яким працює 1+1 Production. The Power of Reason - це серія 10-хвилинних аналітичних роликів для YouTube. В кожному епізоді розвінчують фейки, що розповсюджує кремль. Передусім йдеться про інформацію, яка суттєво впливає на громадян ЄС і змушує європейських політиків приймати рішення на користь росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Power of Reason: нащадок останнього українського гетьмана Грегор Розумовський та 1+1 Production запускають новий англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією у Європі

У першій серії ведучий та автор проєкту Грегор Розумовський розкрив тему паливного шантажу з боку кремля та методів, завдяки яким росія підсадила Європу та передусім Німеччину на «газову голку». За словами авторів, залежність від дешевого російського газу розвивалась швидше, ніж залежність від наркотиків. Якщо у 1990 р. експорт "Газпрому" до країн ЄС становив 110 млрд куб, то вже у 2021 році він подвоївся до рекордних 47% від усього європейського імпорту. Такого впливу кремлівським політикам вдалось досягнути завдяки комплексним методам, зокрема і особистим стосункам.

грегор розумовський

Так наприклад, екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер, який підписав історичну для кремля угоду про будівництво "Північного потоку-1", мав настільки дружні стосунки із путіним, що запрошував його на приватне святкування свого шістдесятиріччя. Після відходу з поста канцлера Шредер обійняв високооплачувану посаду в компанії, пов'язаній з "Північним потоком-1", а пізніше очолив раду директорів російської державної компанії "Роснефть".

грегор розумовський

Іншим другом путіна є колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, який підозрюється в корупційній участі в контрактах італійських компаній з "Газпромом". Берлусконі підтримує окупацію Криму та інші агресивні дії москви проти України.

грегор розумовський

Також кремль забезпечив собі економічний козир у політичних переговорах із сусідами. Якщо уряд сусідньої країни поводиться «належним чином», на думку москви, то вона продовжує транзит газу через цю країну до європейських країн і платить за контрактом мільярди доларів. Якщо ні, газ піде в обхід.

грегор розумовський

У наступній серії проєкту The Power of Reason розкриють, як кремль усуває своїх опонентів та критиків, використовуючи брудні методи вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Україна має продовжувати боротьбу, доки вся її територія не буде звільнена від російських окупаційних військ», – історик Грегор Розумовський

Нагадаємо, ведучий і автор проєкту Грегор Розумовський – австрійський історик з українським корінням. Грегор Розумовський – спеціаліст з протидії пропаганді та дезінформації, протягом останніх 20 років обіймав відповідальні посади в міжнародних політичних інформаційних кампаніях та вважається одним із провідних аналітиків в галузі комунікацій та інформаційних потоків у німецькомовних країнах ЄС.

Нові серії проєкту Power of Reason можна буде побачити щоп’ятниці о 19:00. Відео будуть доступні із українськими субтитрами.

Новини по темі