Шах і мат усім проблемам: Проект Здійсни мрію підкорює Прагу, аби втілити мрію підопічного

Проект Здійсни мрію  втілює мрію хлопця
1plus1.ua

Фея Лідія Таран влаштувала унікальну шахову партію посеред Праги заради мрії юного мрійника.

Поділитися:

Куратор проекту Здійсни мрію Лідія Таран разом з командою Чарівників влаштували унікальну шахову партію просто посеред Праги аби здійснити мрію юного фаната шахів Міші Комнацького.

Під вигаданим приводом команда проекту практично викрала хлопця зі студентського гуртожитку у Києві й переправила до Праги. До справжньої змови вдалися друзі і родина Міші, лікарі, викладачі університету, де він навчається та співробітники каналу 1+1. А Чарівником для Міші погодився стати відомий україно-американський бізнесмен, венчурний інвестор AngelVest, Марк Гінзбург. Усе заради того, щоб влаштувати хлопчику шахову партію його мрії.

Михайло має хронічну ниркову недостатність. За один рік здоровий, спортивний підліток став цілком залежним від процедури очищення крові -  по чотири години тричі на тиждень. У цей час його єдиний порятунок – телефон! Там не кіно і не гра-стрілялка. Там... шахи! Говорить, що вони дуже схожі на наше життя:

«Ти вчишся робити менше помилок. Краще аналізувати якісь ситуації».

Фея проекту, телеведуча Лідія Таран, розповіла, як мрійник потрапив у проект: «У Здійсни мрію Міша потрапив ще влітку, на арт-марафоні #МояДитячаМрія. Я досі пам'ятаю нашу першу зустріч. Сором'язливий хлопець з яскравим і дуже незвичним малюнком – кольоровими шахами, запам'ятався мені найбільше. І наша команда взялася розробляти план здійснення цієї мрії».

Тоді Міша навіть не думав, що намальовані мрії – оживають!

Та нещодавно хлопцю виповнилося 18 років і команда проекту повідомила, що він вже не може бути їхнім підопічним – виріс. А вже через пару днів в університеті мрійнику запропонували полетіти на конференцію у Прагу.

«Це вже зараз розумію, що то була частина великої змови! – ділиться Міша,

Мама привезла мій закордонний паспорт і захотіла просто провести на літак. Вона також все знала! І до останнього нічого не казала!»

В аеропорту хлопця з мамою зустріла знімальна група ТСН та Лідія Таран. А в Празі просто посеред парку в центрі міста, унікальними півметровими шахами хлопчик зіграв першу партію з легендарним чемпіоном світу з шахів Русланом Пономарьовим. Аби усе вдалося, Руслан навіть порушив щільний турнірний графік.

А подарунком для хлопчика стали незвичні шахи – точно такі, кольорові, які він малював для арт-марафону. Гросмейстр був так вражений щирим захопленням хлопця, що запросив Мішу на міжнародний шаховий турнір, де грала його команда. Пономарьов сказав, що хлопчик став справжнім талісманом для команди, бо тоді, вперше після серії програшів, вони здобули перемогу.

«Я ніяк не можу зрозуміти, ну чому саме мою мрію вирішили здійснити? Я ніколи не вважав себе щасливчиком, а тут такий сюрприз. Я був у шоці! Таке закрутили заради мене!» - поділився Міша.

В Україну Міша повернувся з натхненням, новими силами і вірою в те, що дива трапляються. І попри те, що літак з мрійником прилетів о другій годині ночі, Чарівник Марк Гінзбург вирішив особисто зустріти Мішу: «Я дуже хотів особисто познайомитися з Михайлом. Його історія мене вразила - хлопець з села, з такою складною хворобою і має таку рідкісну, інтелектуальну мрію – дізнатися секрети гри в шахи! Він сильний духом, попри все зміг вступити на бюджет до престижного університету і навчатися на відмінно» - розповів Гінзбург.

На фото малюнок Міші

Хлопчик отримав величезний заряд натхнення від здійснення мрії і пообіцяв своєму Чарівнику вдосконалювати шахову майстерність.

Новини по темі