Samsung Galaxy Note 10: Що пропонує новий флагман із Кореї

Samsung Galaxy Note 10: Характеристики | 1+1

Дізнайся, чим тебе здивує нова модель Samsung.

Поділитися:

Представлений нещодавно публіці Samsung Galaxy Note 10 справив фурор на ринку мобільних пристроїв. Ще б пак! Головний і, по суті, єдиний конкурент Apple на даний момент випустив флагман, який заочі охрестили «вбивцею iPhone».

Звичайно, варто зробити поправку на ажіотаж і бажання публіки перебільшувати переваги гаджетів, які ще навіть не вийшли, але частка правди в цій назві все-таки є.

Акцент на екран

Згідно з тенденціями останніх років, Samsung вирішив зробити акцент на екрані, який займає майже 95% фронтальної площі. Виглядає це футуристично, і навіть невеликий отвір для камери (3 мм) не псує зовнішній вигляд. Нічого принципово нового в дизайн Samsung не привніс, натомість зробив чіткіші кути корпусу, що відрізняють його новий витвір від «обмилок».

Якість зображення, якщо говорити про найстаршу модель серії, не залишає гаджетові конкурентів. Це SuperAmoled c HDR10 + і розширенням 3040 на 1440. Показник ppi навіть у простого Note 10 трохи перевищує 400, а у Note10 + взагалі впритул наближається до 500.

Стилус повертається

Перше, що виділяє Samsung Galaxy Note 10 з-поміж конкурентів, – це наявність стилуса. І якщо порівнювати його з Note 9, то у флагмана він став в рази кращим. Це позначилося й на часі роботи – тепер «чарівна паличка» функціонує до 20 годин і на захисті стилуса від води, і на його можливостях в управлінні гаджетом.

Пам'яті справді багато

Гарячі суперечки розгораються навколо пам'яті пристрою – як оперативної, так і ПЗУ. Якщо говорити про «оперативку», то її обсягів не просто вистачить для Note 10 на найближчі кілька років для вирішення майже будь-яких завдань. Її навіть більше. Можливо, якби комплектувати гаджет 8 Гб замість 12 Гб за замовчуванням, це дозволило б знизити вартість без шкоди для користувача. І нехай пам'ять – не найдорожчий компонент, зайві Гб тут просто не потрібні.

ПЗУ теж величезний. Для зберігання даних користувачеві пропонується близько 500 Гб. Навіть якщо не використовувати хмарні сховища, цього обсягу точно вистачить для середньостатистичного користувача мобільним обладнанням. І це без урахування розширення пам'яті за допомогою карти – ще на 2000 Гб.

Батарея – багато, але можна більше

Південнокорейські інженери – одні з майстрів у проектуванні автономних пристроїв. У Samsung Galaxy Note 10+ буде ємна батарея (4300 мАг), але при його витратах вистачати ресурсів буде не на дуже тривалий час. Навіть якщо економити, то смартфона вистачить на добу. У «простої» версії пристрою акумулятор на 3500 мАг.

Новини по темі