Сергій Притула шокував Наталію Мосейчук масштабами потреб: про волонтерство, потреби ЗСУ і чому європейці втомилися допомагати

Сергій Притула шокував Наталію Мосейчук масштабами потреб: про волонтерство, потреби ЗСУ і чому європейці втомилися допомагати

Волонтери Сергій Притула та Катерина Ножевнікова стали гостями нового випуску на YouTube-каналі Наталії Мосейчук.

Поділитися:

Про волонтерство та потреби ЗСУ, співпрацю з державою ведуча Наталія Мосейчук поговорила з відомими українськими волонтерами Сергієм Притулою та Катериною Ножевніковою. Ведуча озвучила популярне запитання, чому держава так гостро потребує волонтерської допомоги, щоб закривати всі потреби ЗСУ.

“Коли армія масштабується за вкрай короткий термін з 250 тис до понад 700 тис бракуватиме усього і усім. І добре, що в Україні є волонтерский рух, який підставляє плече державі, коли держава не може закрити самостійно ті чи інші питання”, — зазначив Сергій Притула.

Катерина Ножевнікова додала:

“Ми завжди були милицею для державної машини. Маємо включитися та допомогти, а далі це все запрацює. І важливо розуміти, що це довга дистанція. Наскільки можемо, маємо стояти поруч та допомагати державі. Система змінюється і це дуже добре”.

Серед потреб ЗСУ, з якими наразі працює фонд Сергія Притули — дрони, оптика, захищений зв’язок, транспорт та тактична медицина. Катерина розпочала допомогу армії з загальної медицини, далі перебудувались на тактичну. Зараз спектор запитів — від машин до комп’ютерного обладнання, і навіть мітл, відер та мартасів, резинових човнів.

“Біда в тому — все, що ми зараз закуповуємо — це розхідний матеріал”, — констатують волонтери. 

І Катерина і Сергій зазначили — наразі потрібно більше часу, аби назбирати необхідну суму. Та їм вдається.

“Люди виснажуються фінансово. Проте, якщо ми робимо конкретні проекти на закупівлю конкретних речей — то нам досі вдається збирати суми по 40-50 млн гривень” —сказав Сергій Притула.

Кажуть, європейці втомилися допомагати Україні. Та як свідчать соцопитування, зокрема, по Польщі, Притула вважає, що польське суспільство в цілому є позитивно налаштоване до українців:

“Ми відчуваєм допомогу поляків на всіх можливих та неможливих фронтах”.

Наталія Мосейчук запитала, на яку вдячність розраховують волонтери, зізнавшись:

“Продовжую перебувати в шоковому стані від вас. За нашу розмову у мене декілька разів був ком в горлі. Я вражена і не очікувала таких масштабів".

Сергій Притула у відповідь зазначив: "Збережене життя для нашого воїна — це найкраща подяка за нашу працю”. “Все, що ми робимо зараз — ми робимо для себе та своїх дітей, для своїх міст. Для того, щоб Україна була”, — додала Катерина Ножевнікова.

Підписуйтеся та встановлюйте сповіщення, слідкуйте за оновленнями каналу Наталії Мосейчук у YouTube.

Новини по темі