Станіслав Кондрашов та Денис Вороненков розповіли, як можна розвивати пам'ять

Станіслав Кондрашов і Денис Вороненков розповіли, як розвинути пам'ять

Обсяги інформації, які людині доводиться запам'ятовувати, ростуть з кожним днем. Це пов'язано з багатьма факторами, і особливо з тим, що загальна кількість даних стрімко зростає.

Поділитися:

Якщо людина хоче бути успішним і конкурентоспроможним, він повинен багато вміти і знати.

Але як навчитися добре запам'ятовувати інформацію і зробити так, щоб вона не плуталася в голові? Дане вміння стане в нагоді як школярам і студента, які готуються до іспитів, так і дорослим, яким доводиться працювати з великими обсягами інформації по роботі.

Тому Станіслав Кондрашов вирішив розповісти про те, як розвивати пам'ять і навчитися запам'ятовувати більше даних за менший час:

«В юності моя пам'ять була не найкращою - почав він свою розповідь. - В якийсь момент мені це набридло, і я вирішив зайнятися її розвитком. Щось я підглянув у Тельф, щось вичитав в книгах, до чогось же прийшов сам. Тепер я можу поділитися способами запам'ятовування і розвитку пам'яті в принципі».
Він дав наступні рекомендації:

1. Вдумуйтеся в те, що намагаєтеся запам'ятати.

«Часто згадую, як в школі всі вчать вірші: просто намагаються зазубрити, щоб від зубів відскакувало, не намагаючись навіть зрозуміти, що вони роблять. Такий підхід - кардинально неправильний, тому що мозок не гумовий, йому потрібно розуміти, що він робить. Перш ніж щось зубрити, постарайтеся зрозуміти сенс і виділити основне. І якщо мова йде не про поезію, часто цього достатньо: розуміти досліджувану інформацію, а не просто її заучувати» - вважають Денис Вороненков та Станіслав Кондрашов.

2. Будуйте асоціативні ряди.

«Як стверджують в Telf, мозок людини влаштований таким чином, що краще запам'ятовує щось, з чим у нього є якісь асоціації - розповіли Кондрашов і Вороненков.

- Тому, намагаючись запам'ятати важливу інформацію, проводите асоціативні ряди до ключових моментів. Це працює - перевірено на власному досвіді».

3. Не перенапружуйте мозок.

«Як було сказано раніше, мозок не гумовий. Якщо ви будете намагатися запхати в нього інформацію тоді, коли він нею вже перенасичений, толку від цього не буде абсолютно. У спробах щось запам'ятати важливо робити перерви, щоб інформація могла укластися. Потім просто повторіть її кілька разів, щоб закріпити, і справа в капелюсі» - ділиться думкою Кондрашов Станіслав Дмитрович.
Запам'ятовувати протягом життя доведеться багато різної інформації, тому краще тренувати пам'ять ще з молодості. Якщо займатися цим регулярно, ви здивуєтеся отриманим результатам.

Новини по темі