10 фактів про Зоряні війни, які ви не знали

10 фактів про "Зоряні війни", які ви не знали

Cага про «далеку, далеку Галактику» стала найбільш впливовою картиною жанру науково-фантастичного кіно.

Поділитися:

З 1977 року, коли відбулася прем'єра картини «Зоряні війни: Епізод 4 - Нова надія» , сага про «далеку, далеку Галактику»  стала найбільш впливовою картиною жанру науково-фантастичного кіно.

Фільм є першим в сазі за роком випуску і четвертим по сюжетній хронології.

«Мені просто хотілося швидше зняти фільм, в якому літала літала б Зірка Смерті. А вона з'являлася тільки в четвертій частині. Тому я і почав з неї», - жартома пояснює режисер Лукас, хоча насправді це було обумовлено недостатнім розвитком технологій виробництва.

З того часу було створено три приквели і два сиквели, безліч телефільмів, анімаційних картин, фанклубів, фанатських сайтів, книжок та іграшок.

1. Початково проект фільму називався «Пригоди Люка Старкіллера, описані в журналі Ордена Віллс. Сага 1: Зоряні війни». Продюсери цю назву, звісно, скоротили, а прізвище Люка була змінено на Скайвокер.

2. Дарт Вейдер - це такий космічний Франкенштейн. Адже створили його з трьох акторів: голос взяли у Джеймса Ерла Джонса, обличчя – у Себастьяна Шоу, а тіло – у Девіда Проуза

3. Візажист Стюарт Фріборн створив образи всіх персонажів оригінальної трилогії «Зоряні війни». Для моделювання ляльки магістра Йоди Фріборн схрестив два обличчя: взявши за основу свою зовнішність, він додав до неї характерні зморшки Альберта Ейнштейна

4. Риси характеру Хана Соло були скопійовані з характеру друга Джорджа Лукаса, режисера Френсіса Форда Копполи. А обличчя, як відомо, йому пощастило отримати від Гаррісона Форда.

5. Було задіяно не менше десяти лялькарів, щоб оперувати фігурою Джабби Хатта.

6. Сцени шостого епізоду «Зоряних війн» на супутнику Ендор знімалися в лісах Каліфорнії. Під час зйомок кадрів, де Чубакка діє сам, виконавця ролі Пітера Мейх'ю супроводжували кілька асистентів у яскравих костюмах. Інакше, за побоюваннями режисера, місцеві мисливці могли прийняти Чубакку за снігову людину та підстрелити.

7. До речі, персонаж Чубакки заснований на чотирилапій музі Лукаса  - собаці Індіана. Той самий пес дав ім'я головному герою з пригод «Індіани Джонса». Слово «Чуббака» утворилася від нашої «собаки». 

8. Створюючи концепт вантажного «Тисячолітнього сокола», художники надихалися формою гамбургера з оливами на боці, а моделі бойових кораблів у фільмах засновані на формах літака та шкарпетки.

9. Найзнаменитіша цитата з фільму «Зоряні війни» - «Хай прибуде з тобою Сила» - англійською звучить як «May the Force be with you». Цю фразу-каламбур можна зрозуміти і як «May the 4th be with you» («4 травня з тобою»). Саме тому день «Зоряних війн» фанати цієї саги святкують 4 травня.

10. У результаті зйомок «Нової надії» у Лукаса діагностували підвищений тиск і виснаження.

 

Новини по темі