5 фільмів з Анджеліною Джолі, які має переглянути кожен

Топ-5 фільмів з Анджеліною Джолі
Кадр з фільму "Турист", Columbia Pictures

Стрічки, високо оцінені критиками і глядачами.  

Поділитися:

За словами самої Анджеліни Джолі, цього року ми востаннє побачимо її на великому екрані — в продовженні казкової історії про Малефісенту (Чаклунка-2). Акторка повідомила, що планує піти з кіно і зосередитися на своїй театральній кар'єрі. Але це не привід засмучуватися, адже фільмографія зірки налічує майже 50 стрічок! Пропонуємо освіжити пам'ять і насолодитися найкращими з них.

Джіа

Кадр з фільму "Джіа"

Біографічна драма про модель Джіа Марі Каранджі отримала 9 нагород, 2 з яких — Золотий глобус. Сюжет розроблений на основі особистого щоденника манекенниці та розповідей її рідних, друзів і колег.

Глядачі спостерігають за життям Джіа, починаючи з її приголомшливого злету в 17 років. Саме в цьому юному віці дівчина втекла з рідного міста, де працювала посудомийкою, і вирушила підкорювати Нью-Йорк. Успіх не змусив на себе чекати — модельна кар'єра Джіа швидко пішла вгору. Та, як відомо, шлях до слави приховує безліч спокус і підводних каменів…

Обірване життя

Кадр з фільму "Обірване життя"

У цьому фільмі Анджеліна Джолі також отримала роль молодої дівчини з непростим характером і долею. Місце дії — психіатрична лікарня, до якої потрапила 18-річна головна героїня Сюзанна Кейсен. Життя в стінах цього дивного і моторошного медичного закладу нагадує інший всесвіт.

Поступово дівчина вивчає тутешні закони і знаходить нових друзів. Найкраще її стосунки складаються з однією з найагресивніших пацієнток — Лісою. Нова подруга підштовхує головну героїню втекти разом з нею з лікарні. Наслідки такого кроку непередбачувані, адже це лише частина плану Ліси, який вона тримає в секреті.

Підміна

Кадр з фільму "Підміна"

Зйомки в трилері Клінта Іствуда подарували Джолі статуетку Оскар в номінації Найкраща жіноча роль. За сюжетом, Крістін Коллінз живе тихим спокійним життям разом зі своїм сином Уолтером. Але одного дня нічний жах жінки стає реальним — її дитина зникає.

Через кілька місяців поліція повідомляє Крістін, що Уолтер знайдений в придорожньому кафе. Щаслива мати лічить секунди до зустрічі, але та виявляється зовсім не такою, як у мріях Крістін. Жінка впевнена, що хлопчик, якого знайшла поліція, — не її син. Однак представники правоохоронних органів наполягають, що помилка неможлива, і дитина перед нею — Уолтер Коллінз. Під тиском комісара Крістін забирає хлопчика додому і намагається повірити, що це її син. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 красивих фільмів про перше кохання

Турист

Кадр з фільму "Турист"

Вільне життя Александра Пірса (Джонні Депп) під загрозою. Мало того, що його розшукує поліція, так ще й бос мафії прагне поквитатися через кругленьку суму, яку Алекс «випадково» прихопив із собою. Пірс робить пластичну операцію і повністю змінює зовнішність.

Але не все так просто. Мафіозі спостерігають за коханою чоловіка — Еліз (Анджеліна Джолі). Александр знаходить спосіб передати їй листа із проханням знайти в Венеції схожого на нього чоловіка і видати за справжнього Пірса. Еліз слухається свого нареченого і втягує у небезпечну гру простого вчителя математики.

Чаклунка (Малефісента)

Кадр з фільму "Чаклунка"

Натхненням для створення фентезійного фільму послужила казка про Сплячу красуню. Щоправда, тут головною героїнею стала не білява принцеса, а лиходійка, яка її зачаклувала, — Малефісента. Казка розповідає про те, як темній героїні вдалося стати наймогутнішою чаклункою і чому в її холодному серці оселилася жага помсти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 неперевершених комедій, які змусять сміятися до сліз

Новини по темі