5 красивих фільмів про кохання у стилі ретро

ТОП-5 фільмів про кохання у стилі ретро
Кадр з фільму Великий Гетсбі

Кінокартини, від яких неможливо відірвати погляд.

Поділитися:

Іноді ми мріємо пожити в минулому, опинитися на місці головної героїні з красивої кінострічки або романтичної книги.

Та оскільки машину часу ще не вигадали, пропонуємо вам добірку фільмів про кохання у стилі ретро, які з легкістю перенесуть в епоху високих почуттів, витонченої моди та галантних кавалерів.

Виховання почуттів

Шістнадцятирічна Дженні справжня розумниця: добре вчиться в школі, віртуозно грає на віолончелі і мріє, що одного разу поїде навчатися до Оксфорду.

Але несподівано її життя стає набагато різноманітнішим, адже дівчина знайомиться з прекрасним Девідом. Чоловік старший за неї удвічі, має класну машину, добре одягається, прекрасно знайомий з мистецтвом, на вихідних буває в Парижі й відвідує аукціони.

Її плани на життя кардинально змінюються, тепер Дженні не вважає вступ до Оксфорду своєю основною метою. Та до чого призведуть стосунки юної леді та дорослого чоловіка?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів Тарантіно, від яких шаленіють жінки

Спокута

Зворушлива драма, знята за однойменним романом Ієна Мак’юена, розповідає дивовижну історію майбутньої письменниці Брайоні Талліс. В юності, через низку випадковостей, вона завадила щастю своєї сестри Сесилії, яка покохала сина прислуги Роббі.

Проходить багато років, Брайоні усвідомлює, що накоїла, та чи зможе дівчина спокутувати свою провину, і чи будуть закохані знову разом?

Води слонам

Сюжет розгортається на тлі 30-х років, періоді великої депресії. Молодий ветеринар Джейкоб Джековскі подає великі надії, однак все йде шкереберть – юнак дізнається про загибель своїх батьків. Хлопець приймає рішення кинути університет, залишити рідне місто і знайти роботу.

Через декілька днів він опиняється в поїзді, що належить цирку, яким завідує харизматичний, проте жорстокий чоловік Август. Він запрошує Джейкоба працювати ветеринаром у цирку.

На одній з вистав хлопець знайомиться з прекрасною дресирувальницею Марленою, дружиною Августа – і згодом закохується в неї.

Незвичайний сюжет, любовна лінія, красиві трюки та прекрасна гра акторів не залишить вас байдужими!

Великий Гетсбі

Молодий хлопець Нік Каррауей приїжджає до Нью-Йорка, щоб поліпшити своє життя. Герой оселяється поруч із розкішним будинком дуже багатого і загадкового Джея Гетсбі. 

Одного разу Нік знайомиться з Гетсбі та дізнається, що той багато років закоханий у його кузину. І всі грандіозні розваги та екстравагантний стиль мільйонера – це спроба привернути увагу його коханої Дейзі.

Уолліс і Едуард

Любовна історія 30-х років ХХ століття, яка сколихнула не лише Велику Британію, а й увесь світ.

Едуард – сорокарічний чоловік, спадкоємець короля Георга V. Несподівано у його житті з’являється чарівна дівчина Уолліс Сімпсон, в яку він до нестями закохується. Але стосунки пари шокують королівську сім'ю і оточення – Сімпсон заміжня, і до того ж вдруге.

Після смерті Георга V, Едуард повинен буде зайняти його трон. Але згідно із законами, йому забороняється одружуватися на Уолліс, яка до того моменту вже розлучилася.

Едуард відкидає всі варіанти виходу з цієї ситуації і робить справжній чоловічий вчинок, аби залишитися з коханою жінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-9 фільмів з Шарліз Терон

Новини по темі