Телеканал 1+1 розпочав зйомки історичного фільму «Чорний ворон»

Розпочалися зйомки історичного фільму «Чорний ворон»
1plus1.ua

У стрічці глядачі побачать впізнавані історичні місця.

Поділитися:

Нещодавно «ТЕТ Продакшн» на замовлення телеканалу 1+1 розпочав зйомки повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману-бестселлеру українського письменника Василя Шкляра. Режисером стрічки став Тарас Ткаченко, відомий глядачам своєю роботою над повнометражним фільмом «Гніздо горлиці». Проект реалізується за підтримки Державного агентства з питань кіно та планується до показу в кінотеатрах України.

«Екранізація «Чорного ворону», звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем і очікуємо на нього найближчим часом на знімальному майданчику.

Тема твору - дуже актуальна для українців сьогодні. Коли автор писав книгу, було лише передчуття війни, яка розгорнулась зараз на Сході.

Ми ж у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна. Сподіваємося, що історія, яку ми знімаємо, об’єднає всю державу», - зазначає Тарас Ткаченко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових мультфільмів, які можна подивитися на канікулах

Також режисер розповів про те, як пройшов перший знімальний день, та про історичні місця, які глядачі побачать у картині:

«У перший знімальний день творча група працювала на локації під Києвом, але на глядачів також чекатимуть інші впізнавані історичні місця. Наприклад, ми будемо відтворювати Мотронинський монастир, який став центром спротиву повстанців у минулому столітті. Також плануються зйомки неподалік Переяслав-Хмельницького. Стрічка насичена масштабними батальними сценами, до яких, звичайно, залучаються каскадери. Проте, вже у перший знімальний день один із акторів захотів виконувати складний трюк самостійно, і в нього це вийшло дуже органічно», - зазначив Тарас Ткаченко.

  

Сценаристом фільму став Тарас Антипович, оператор постановник – Олександр Кришталович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму -  Олександр Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкращих фільмів 2018 року

Нагадаємо, роман «Залишенець. Чорний ворон» Василя Шкляра відтворює одну із сторінок вітчизняної історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. На їхньому чорному бойовому прапорі було написано: «Воля України або смерть». У 1921 році чотирирічна війна, яку Росія розв'язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Проте збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Повстанці Холодного Яру відчайдушно чинили опір радянській окупації, боролися за свободу українського народу, жертвуючи власним життям. Роман розійшовся накладом у 300 тисяч примірників.

Телеканал 1+1 продовжує роботу над лінійкою спеціальних телевізійних проектів, присвячених новітній історії України. «Чорний ворон» - вже другий проект, присвячений художньому переосмисленню вирішальних історичних подій новітньої історії України, над яким працює канал 1+1. Два роки тому відбулась успішна прем’єра україномовної історичної драми «Століття Якова» за мотивами роману Володимира Лиса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів для перегляду всією родиною

Новини по темі