Три роки позбавлення волі: у Хмельницькій області засуджено ще одного «інтернет-пірата»

У Хмельницькій області засудили особу, яка займалася піратством

У Хмельницькій області засуджено ще одного «інтернет-пірата», який надавав платні послуги з підключення до популярного піратського стрімінгового сервісу.

Поділитися:

Ініціатива «Чисте небо» продовжує боротьбу з піратством і захищає права інтелектуальної власності на шляху до ЄС і стандартів спільноти. Разом з адвокатами Smartsolutions команда продовжує активно працювати над кримінальним переслідуванням крадіїв інтелектуальної власності у 2024 році.

Так, вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 21 березня 2024 року, місцевого підприємця, який надавав платні послуги з підключення до популярного піратського стрімінгового сервісу, визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень одночасно за двома статтями Кримінального кодексу України (ч. 2 ст. 176 та ч. 2 ст. 361-2 КК України), призначено йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням тривалістю 1 рік.

Додатково з порушника стягнуто вартість проведених судових експертиз. Окрім цього, засуджений відшкодував правовласникам матеріальні збитки, завдані скоєнням злочину.

«1+1 media та ІЧН висловлюють подяку фахівцям відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області, та вкотре застерігають крадіжка контенту є злочином. Дохід від підключення глядачів до піратського телебачення не вартий подальших проблем із законом. Кожен має це памʼятати і користуватися виключно тими ресурсами для перегляду контенту, які не порушують авторських прав», — прокоментував Вʼячеслав Мієнко, керівник Антипіратської Ініціативи «Чисте небо» та заступник генерального директора 1+1 media з правових питань. 

Окрім незаконної ретрансляції українських телеканалів, інтернет-пірати часто надають глядачам доступ до контенту держави-агресора, поширюючи в такий спосіб ворожу пропаганду та фейки.

Також минулого тижня в Україні було посилено захист авторських прав в інтернеті. У вересні 2020 року Україна за сприяння «Чистого неба» долучилася до міжнародного блеклиста Всесвітньої організації інтелектуальної власності WIPO ALERT. У 2021 році були завершені всі необхідні процедури, а до міжнародного блеклиста вже були внесені перші ресурси з національного «чорного списку», який веде ІЧН. 21 березня 2024 року для забезпечення механізму реалізації останніх змін до рекламного законодавства Міністерство економіки видало наказ про затвердження порядку формування та ведення національного переліку вебсайтів, що викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що ініціатива «Чисте небо» створена влітку 2013 року з метою розвитку легального аудіовізуального продукту та боротьби з ресурсами, що поширюють контент із порушенням права інтелектуальної власності. ІЧН налічує 17 учасників та 12 партнерів, серед яких найбільші гравці медіаринку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі