У Львові відкрився клас «Школи Супергероїв», на облаштування якого 1+1 media передала понад півмільйона гривень

У Львові відкрився клас «Школи Супергероїв»: подробиці

Днями у львівській лікарні Святого Миколая запрацював п’ятий клас «Школи Супергероїв» у відділенні онкогематології.

Поділитися:

Для того, аби навчання дітей у цьому осередку було комфортнішим і зручнішим, 1+1 media передала ГО «Маленьке серце з мистецтвом», яка започаткувала школу як громадський проєкт,  понад півмільйона гривень. Загалом наприкінці 2023 року було зібрано 522 904,93 грн завдяки низці благодійних активностей. 

На офіційне відкриття завітала кураторка та голова піклувальної ради «Школи Супергероїв», ведуча 1+1 Марафон і ТСН, інтерв’юєрка Наталія Мосейчук. Також до події долучилися міський голова Львова Андрій Садовий; завідувачка сектору з медичної науки Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Олена Никончук; генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова Олег Самчук; директорка НРЦ «Левеня» Мирослава Степанюк. 

«Сьогоднішній клас — диво в усіх сенсах. По-перше, кошти отримані з рекламного блоку у прайм-тайм каналу 1+1 Україна на свято Миколая. По-друге, вони максимально “народні”. Бо збирали їх під час трансляції проєкту “Різдво. Ти не один”. Дивовижний народе, який бореться, стікає кровʼю і піклується про своїх дітей, ти непереможний!», — зазначала Наталія Мосейчук. 

Школа супергероїв

Сам клас є унікальним, оскільки вдалося облаштувати окремий простір для дітей з онкологічними захворюваннями, яким не можна перетинатися з іншими пацієнтами. 

«Ще один клас відкрили спеціально для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення, що у дитячій Лікарні Святого Миколая. Діти, які там перебувають, через процес лікування не можуть проводити час поза відділенням і навчатися в інших класах “Школи Супергероїв” з іншими дітьми. Тепер вони мають свій освітній  простір, а значить продовжать навчатися і за допомогою занять відволікатися від складного процесу лікування. Клас обладнаний всім необхідним за стандартами школи — ергономічні меблі, дошка, девайси, книжки», — підкреслив завідувач освітнього простору «Школи  Супергероїв» у Львові Андрій Тищенко. 

Школа супергероїв відкриття

Про особливість класу додатково зазначила й Наталія Мосейчук, зокрема:  

«Цей клас відрізняється від інших тим, що кожна палата має окремий вихід в приміщення, аби діти не перетиналися між собою, не взаємодіяли одне з одним. Це дуже важливо для них. Тут лікар дає право на роботу з кожною окремою дитиною. Якщо лейкоцити дозволяють, він говорить вчителю, щоб той починав заняття з конкретною дитиною. Чим ще важливий цей простір – тут діти перебувають набагато довше, місяцями. Тому потрібно, щоб вони почувались адаптованими й соціально активними. Ми боремось за те, щоб у дітей не втрачалось життя під час того, як вони долають рак». 

Нагадаємо, аби зібрати 522 904,93 грн, 6 грудня 2023 року, в день Святого Миколая, період прайм-тайм, у першому рекламному блоці з 19:00 по 20:00 на 1+1 Україна, став благодійним. Також працівники компанії спільно з топменеджерами протягом грудня робили свої донати на спеціальну Банку. До того ж у межах проєкту «Різдво. Ти не один», який транслювався у Святвечір, 24 грудня 2023 року, на телеканалах 1+1 Україна, ТЕТ і платформі кіно та телебачення Київстар ТБ проходив тематичний збір для супергероїв. 

Школа супергероїв

Про використання цих коштів ГО «Маленьке серце з мистецтвом» окремо звітуватиме на своїх ресурсах — Facebook, Instagram

ДУ «Школа супергероїв» надає освітні послуги дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні. На сьогодні 11 освітніх просторів, за підтримки Першої леді України Олени Зеленської, діють по всіх куточках країни, що дає можливість маленьким пацієнтам не переривати навчальний процес. Щоденні заняття з різних предметів надихають не здаватися, боротися з хворобою та швидше одужувати, отримуючи знання. Медіапартнером «Школи Супергероїв»  є 1+1 media.

Новини по темі