Троїцька батьківська субота 2022: що не можна робити цього дня

Троїцька поминальна субота 2022: що не можна робити в цей день та як поминати
Pexels/ Alexandr Bondar

Що таке Троїцька поминальна субота і коли вона буде у 2022 році?

Поділитися:

Трійця 2022 випадає на 12 червня. Напередодні свята 11 червня поминальна субота (або Троїцька батьківська субота). В цей день варто відвідати церкву та пом’янути тих, хто пішов з життя.

Троїцька поминальна субота 2022 – це день, коли православні християни поминають своїх родичів та близьких людей, які померли. В ці поминальні дні варто молитися за душі померлих, відвідувати церкву, робити добрі справи, допомагати нужденним. Усього впродовж року є декілька батьківських субот, Троїцька серед них відіграє дуже важливу роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна купатися на Трійцю: народні прикмети на Зелені свята

Троїцька поминальна субота: традиції

У Троїцьку поминальну суботу люди, які втратили близьких, мають помолитися за упокій їхніх душ в храмах. Рекомендується замовити молебен за упокій душі померлого, помолитися, поставити в храмі свічку у спеціально відведеному місці. Також у поминальні дні слід допомагати нужденним, якщо є така можливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати на Трійцю 2022: меню до свята

Троїцька поминальна субота: чи можна ходити на цвинтар

У цей день пам'яті віруючі відвідують місця поховання своїх рідних, доглядаючи за могилами і збираючись у вузькому колі, щоб вшанувати пам'ять тих, хто вже пішов з життя. Проте на кладовищі не варто влаштовувати поминальні обіди, щоб не порушувати спокій в цьому сакральному місці і не заважати людям, які хочуть побути на самоті біля місць поховання рідних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖБукет на Трійцю своїми руками: які квіти використати для чарівної композиції

троїцька поминальна субота картинкиФото: Pexels/David Dibert

Поминальна субота перед Трійцею: що не можна робити в цей день

  • не можна влаштовувати сварки з рідними — це неприйнятно для пам'яті близьких, яка повинна згуртувати родичів і друзів в цей день
  • погано відзиватися про покійних, згадувати його зі злістю, лихословити — в цей день такі слова і думки будуть тягарем для душі
  • влаштовувати гучні святкування, особливо небажаним є весілля на Троїцьку батьківську суботу
  • не рекомендується присвячувати день виключно домашнім клопотам.
Новини по темі