“Тут побував "русский мир”: пілот легендарної “Мрії” вперше наживо побачив те, що залишилось від літака після пошкодження

“Тут побував "русский мир”: пілот легендарної “Мрії” вперше наживо побачив те, що  залишилось від літака після пошкодження

Журналісти ТСН разом із командиром літака Дмитром Антоновим першими зуміли потрапити на аеродром Гостомеля, щойно звідти вийшли російські окупанти.

Поділитися:

Під час ефіру всеукраїнського інформаційного марафону «Єдині новини», який транслює телеканал 1+1, ТСН показали ексклюзивний сюжет про першу зустріч пілота найбільшого у світі вантажного літака «Мрія» зі своїм залізним птахом. Журналісти ТСН разом із командиром літака Дмитром Антоновим першими зуміли потрапити на аеродром Гостомеля, щойно звідти вийшли російські окупанти.

“Тут побував "русский мир". Більше нічого пояснювати не треба. Це просто жах», – сказав Дмитро Антонов на фоні знищеного росіянами літака Ан-225 «Мрія».

Дмитро Антонов оглянув літак і оцінив, які деталі з нього можна використати для будівництва нової «Мрії». Вціліли деякі двигуни, елементи крила, стійки шасі, але оцінку придатності цих вузлів надаватиме експертна комісія. На фюзеляжі літака видно численні дірки від влучань снарядів. Частина літака згоріла внаслідок пожежі, крила та ніс після численних обстрілів лежать на землі.

“Смуток передати неможливо, рівно 2 місяці тому, я в крайнє відрядження відправився і навіть не міг собі уявити, що таке може статися. Машина була чудова, слухняна... Кращої машини просто не було. Я бачу єдине - від цього екземпляру  можна буде взяти окремі частини для створення другого, відновити її не вдасться - це знову ж моя думка», — сказав пілот  Дмитро Антонов.

Дмитро Антонов літав на "Мрії" з 2002  року. Вони разом провели у повітрі півтори тисячі  годин. Облетіли весь світ кілька разів. Останніми роками доправляли ліки та медичні засоби — рятували світ від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДмитро Комаров показав кадри звільненого Гостомеля: знищена «Мрія» та мародерства росіян

Кореспондент ТСН Олександр Загородний у сюжеті показав аеропорт Гостомеля, колись таке потужне підприємство, який нині лежить в руїнах. Ворог розграбував і розікрав усе, що тільки міг, натомість залишив тонни снарядів, мін, всюди розкидані сотні ручних гранат. В приміщеннях кинуті сумки з набоями, але найгірше — окупанти  не залишили після себе цілим жоден літак.

Нагадаємо, 24 лютого, у перший день військового вторгнення російської армії в Україну, у результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель був знищений літак «Мрія». АН-225 "Мрія" — найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським конструкторним бюро імені Антонова.

Як виглядає нині понівечене повітряне судно та першу зустріч пілота з “Мрією” після пошкодження дивіться в ексклюзивному сюжеті ТСН за посиланням: 

Новини по темі