У київському Інституті раку офіційно відкрили "Школу Супергероїв"

В Інституті раку в Києві офіційно відкрили Школу Супергероїв

Це вже другий освітній центр «Школи Супергероїв» у Києві.

Поділитися:

Днями у поліклінічному відділенні державного некомерційного підприємства «Національний інститут раку» відкрився освітній осередок державної установи «Школа супергероїв». Це вже другий освітній центр «Школи Супергероїв» у Києві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львівській лікарні Святого Миколая офіційно відкрили Школу Супергероїв

Створити цей освітній центр вдалося завдяки фінансовій підтримці благодійної асоціації Swiss4Ukraine. Саме вони надали фінансову допомогу для ремонту й оснащення креативного простору Школи Супергероїв.

Школа супергероїв

У заході взяли участь заступниця міністра освіти і науки України й засновниця Школи супергероїв Євгенія Смірнова, ведуча 1+1 Україна, інтерв’юерка та кураторка проєкту «Право на освіту» й «Школа супергероїв» Наталія Мосейчук, заступник президента благодійної асоціації Swiss4Ukraine, ведуча рубрики в програмі «Сніданок. Вихідний» від 1+1 Антоніна Лесик, Олена Парфьонова – співголова ГО «Батьки СОС», членкиня піклувальної ради Школи, директорка ДНП «Національний інститут раку» - Олена Єфіменко та завідувач науково-дослідним відділенням дитячої онкології - Григорий Климнюк.

Наталія Мосейчук, кураторка «Школи супергероїв» і ведуча 1+1:

«Колись наша велика команда мріяла, щоб такі відкриття ставали рутиною. Щоб появу класів та освітніх просторів помічали переважно маленькі пацієнти клінік. Але, розумієте, зараз хочеться крикнути на весь світ «Зроблено! Під час війни! Знайшлися люди! Вони знайшли кошти!» Я дивилася на усіх дотичних до цього проєкту і думала – всі ці люди великі ентузіасти своєї справи. У них чисті наміри. Щирі думки. Та велике бажання допомогти дітям долати сіру смугу у житті. Дякую, колеги, всім вам - за світлий клас, за креативний простір, за гуманізацію наших українських лікарень. Я радію, що вже сьогодні за парту сіли діти з катетерами в руках. Радію, що у них в лікарні з’явилися друзі-наставники. Що вони відволікатимуться від тяжких хімій, від темних думок про майбутнє, від поганих очікувань. Радію, що довгі місяці у лікарні перетворяться колись на згадку про крутих вчителів, який дитина зустріне. Про заняття без нудьги. Про розмови без бар'єрів. Почала працювати школа для найважчих пацієнтів. І у нас як гора з плечей. Бо є впевненість, що тепер вони не наодинці з хворобою. Тепер поруч – дуже душевні і прекрасні люди. А це – головна вимога до вчителя при лікарні. Обіймаю і малих, і освітніх терапевтів, і лікарів».

Школа Супергероїв з Наталією Мосейчук

На сьогодні, працюючи в тестовому режимі з грудня 2022 р., вже 31 маленький пацієнт Інституту раку отримав у Школі Супергероїв 962 освітні послуги. Одним з таких пацієнтів став супергерой Ігор. Його лікування розпочалося в Дніпрі, саме там він уперше відвідав Школу Супергероїв. Згодом Ігор з мамою вимушені були приїхати на лікування до Києва, у Національний інститут раку, де на хлопчика чекало продовження навчання. Ігор став одним з найщиріших фанатів Школи: майже жоден урок 6 класу не починався без нього. Це могло бути навіть 2–3 уроки його улюбленої історії за день: особливо ж подобається йому тема Єгипту, здається, він може слухати про нього безперервно. Оскільки Ігор проходить курс хіміотерапії, він не зміг бути присутнім на відкритому уроці, але, щоб не засмучувати супергероя, лікарі дозволили йому взяти участь в онлайн-уроці з відділення.

Усі послуги, які надає Школа, є безплатними для батьків і фінансуються державою. Навчання не заважає лікуванню дітей і здійснюється виключно з дозволу та за рекомендаціями лікарів з урахуванням стану дитини. Зараз в Україні працює 8 освітніх центрів ДУ «Школа супергероїв», що забезпечують право на освіту дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в різних куточках країни. Ще 3 центри у процесі ремонту й набору персоналу.

Школа Супергероїв

Новини по темі