«Руйнуємо російсько-імперські міфи»: у Києві пройде презентація книги Акіма Галімова та Руслана Шаріпова

У Києві пройде презентація книги Акіма Галімова та Руслана Шаріпова – де і коли, як потрапити

У Києві пройде презентація книги Акіма Галімова та Руслана Шаріпова про історію українських палаців

Поділитися:

У п'ятницю, 28 червня, у Києві відбудеться презентація книги продюсера 1+1 media, засновника проєкту Реальна історія Акіма Галімова та ведучого, сценариста 1+1 media Руслана Шаріпова «Українські палаци. Відновлення історії. Золота доба».

Презентація відбудеться у столичній книгарні book.ua.

У своїй книзі автори розповідають дивовижну історію українських палаців і разом з командою науковців відтворюють у 3D знищені палаци (палац Любомирських у Рівному, палац Сангушків в Ізяславі, палац Кочубеїв в Диканьці та інші), щоб показати їхню унікальну архітектуру та красу.

«Наша книжка — це логічне продовження проєкту «Українські палаци. Золота доба». З одного боку, ми розповідаємо про нашу неймовірну спадщину, а з іншого — руйнуємо російськоімперські міфи щодо наших територій. Протягом довгого часу історія палаців та їхніх власників була під забороною, оскільки в України не могло бути еліти, заможного прошарку людей, тих, хто має відмінний від москви погляд», – коментує Галімов.

Шаріпов додав, що проєкт розповідає про ті об'єкти, які вже фізично не існують, або про ті, де залишилися лише стіни. У виданні міститься безліч ілюстрацій, креслень, старих фотографій та 3D-моделей палаців, які були створені разом із командою професійних архітекторів.

«Цей проєкт важливий, тому що повертає нас до європейської сім’ї народів і демонструє нерозривний культурний зв'язок з Європою», – зазначає Шаріпов.

Автори сподіваються, що книга заохочуватиме відвідувати історичні об'єкти нашої держави, а також підштовхне на вивчення національних та локальних пам'яток.

«Ця книга буде цікава не лише тим, хто досліджує архітектурну спадщину, але й всім, кому цікава наша історія, процес формування ідентичності, історичні події, які вплинули на наше сьогодення. Все ж таки книжка про людей через палаци, а не просто про памʼятки історії», – підкреслив Галімов.

Під час презентації автори розкажуть, як виникла ідея проекту, як проходила робота над книгою, що вийшла у видавництві Фабула, і чому вона важлива для України саме в цей час.

Вхід вільний, але за попередньою реєстрацією, доступною за посиланням. Початок події о 18.30 за адресою м. Київ, вул. Лисенка 2/1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На конференції з медіаграмотності: ведучий та засновник Реальної історії Акім Галімов розповів, як Росія маніпулює інформацією

Новини по темі