У серпні чи у вересні: коли учні в Україні підуть до школи та в якому режимі будуть навчатися (Прем’єр-міністр Денис Шмигаль)

Коли і в якій формі розпочнеться навчання українських дітей у школах: рекомендації Уряду
freepik.com

Коли українській діти знову сядуть за парти: у серпні, у вересні, чи навчання продовжиться в режимі онлайн?

Поділитися:

В суспільстві почалося обговорення: коли українські школярі повернуться до навчання? Замість традиційного 1 вересня пропонувалася дата 1 серпня, з метою впровадження довгих зимових канікул і економії на опаленні шкіл. Проте в Уряді повідомили, що на такі екперименти не готові. Тож коли українські діти повернуться до навчання?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У них забрали випускний вечір, а школу повністю знищили: у «Сніданку з 1+1» випускники маріупольської спецшколи №66 розповіли, чи планують вступ до українських вишів

На засіданні Кабінету Міністрів України 24 червня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив: Уряд рекомендує розпочати навчальний рік у школах із 1 вересня, а в університетах — з 15 серпня, за винятком перших курсів. Денис Шмигаль зауважив:

«Навчальний рік розпочнеться 1 вересня в очному режимі. Питання складне, адже пов’язане з безпекою наших дітей. Безпекова ситуація в країні різна, і вже зараз зрозуміло, що на прифронтових територіях повернутися до очного навчання неможливо, а тому там продовжиться онлайн-формат. Так само, як і на окупованих територіях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вальс на руїнах: історія харківських випускників, що станцювали на фоні знищеної школи у "Сніданку з 1+1"

Міністерству освіти і науки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству розвитку громад та територій, військово-цивільним адміністраціям доручено забезпечити довезення дітей до шкіл, а також безпеку в закладах освіти. Прем'єр-міністр наголосив, що органи місцевого самоврядування повинні:

  • організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки;
  • максимально доступно візуалізувати шлях до безпечних місць в усіх закладах освіти;
  • у сховищах повинні бути всі умови для перебування та навчання;
  • у кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

Отже, навчання в українських школах, згідно з рекомендаціями Уряду, має розпочатися таки 1 вересня. А ось в якому режимі, онлан чи офлайн, буде напряму залежати від безпекової ситуації в регіоні, а також від підготовленості будівлі школи. Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, що рішення про те, чи буде навчання офлайн, чи онлайн, буде приймати місцева влада:

Новини по темі