Євробачення 2022: яке місце зайняла Україна (бали від глядачів та жюрі)

Стало відомо, яке місце зайняла Україна у фіналі Євробачення-2022
GettyImages

Яке місце зайняли представники України Kalush Orchestra у фіналі "Євробачення-2022"

Поділитися:

Сьогодні, 14 травня, відбувся грандіозний фінал наймасштабнішого пісенного конкурсу "Євробачення-2022". Представники України, гурт Kalush Orchestra, змагалися за перемогу з піснею "Stefania", яка була присвячена мамі фронтмена групи Олега Псюка Стефанії. З війною ця пісня набула нових сенсів — тепер вона не просто про маму як неньку, а ще й про неньку-Україну, яка зараз бореться за свою свободу. Яке місце зайняла Україна на "Євробаченні-2022"?

Стало відомо, що Україна посіла 1 місце і таким чином Україна отримує перемогу у "Євробаченні-2022"!!!

Україна отримала 439 балів від глядачів!

Польша, Молдова, Латвія, Румунія, Литва віддали Україні по 12 балів від національних журі. 

Повна таблиця голосування національних журі:

таблиця

Гурт Kalush Orchestra пообіцяв, що якщо вони виграють у фіналі "Євробачення-2022", то розіграють статуетку переможців на благодійному аукціоні, а гроші віддадуть на потреби України. 

Kalush Orchestra

Нагадаємо, що незмінним коментатором "Євробачення-2022" був ведучий 1+1 Тімур Мірошніченко. Він коментував шоу з бомбосховища

Дивіться виступ гурту Kalush Orchestra у фіналі Євробачення 2022

Наприкінці свого виступу Kalush Orchestra зі сцени фіналу "Євробачення 2022" закликали врятувати бійців з "Азовсталі" в Маріуполі. Відразу після цього у пошуковиках відбувся сплекс запитів на слова "Азовсталь" та " Маріуполь".

Kalush Orchestra

До миру в Україні зі сцени Євробачення також закликали представники Ісландії та Німеччини. Згідно з оперативним рішенням організаторів ніхто не був за це дискваліфікованим, оскільки, за їх словами, ці месиджі мали не політичний, а гуманітарний характер.

Новини по темі