«Українці, які були вбиті за рідну мову»: група 1+1 media та WAW презентували нове відео в межах «Плюсуй українську»

Група 1+1 media та WAW презентували нове відео в межах Плюсуй українську

Нове відео, розроблене в межах суспільно важливої ініціативи «Плюсуй українську».

Поділитися:

У вівторок, 29 серпня, група 1+1 media спільно з WAW: альтернативне медіа презентували нове відео, розроблене в межах суспільно важливої ініціативи «Плюсуй українську». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий правопис: як писати слова з "пів" (пояснює Олександр Авраменко)

У тематичному ролику автори розповіли про тотальну репресію українських діячів культури, історії пересічних людей, які відкрито демонстрували свою проукраїнську позицію, і за що, власне, віддали своє життя. 

Так, у квітні 2014 року студент Юрій Поправка разом зі своїми друзями потрапив у полон до бойовиків у Слов’янську, згодом тіло Юрія було знайдено в одній з річок на Донеччині з ознаками насильницької смерті. За даними свідків, з якими Юрій Поправка був у полоні та яким вдалося врятуватися, його вбили за українську мову та небажання перейти на російську. 

У липні 2014 року в Донецьку російські бойовики після страшних катувань розстріляли 17-річного підлітка, юного футболіста Степана Чубенка за жовто-блакитну стрічку та позицію єдиної неподільної України. У листопаді 2019 року в місті Бахмут на Донеччині на волонтера, активіста Артема Мирошниченка напали двоє підлітків, від травм він помер у лікарні. Нападники були невдоволені тим, що Артем говорив українською. 

«Мова це перше, що вони (ред. росіяни) почали знищувати в Україні ще задовго до широкомасштабної війни. При цьому російська пропаганда з усіх рупорів переконувала, що в Україні «ущемляют русскоязычных», але ж насправді все відбувалось з точністю до навпаки. Маніпулятивна теза російських пропагандистів настільки вбивалась в голови населення, що породжувала лише невиправдану агресію в сторону української», — йдеться у ролику

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно називати знаки зодіаку українською мовою (пояснення Олександра Авраменка)

Тематичне відео доступне до перегляду та поширення на YouTube-каналах: 1+1 media, 1+1, ТСН. А також у соціальних мережах Instagram та Facebook — 1+1 media, WAW та в Telegram-спільноті «Плюсуй українську» за цим посиланням

Нагадаємо, що ключова мета цих роликів — ввести поняття «інформаційна гігієна» при споживанні контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови. Відео створюються командою WAW: альтернативне медіа. 

Новини по темі