Українська телеведуча Наталя Островська зустрілась з Послом ЄС: відвертий діалог щодо відповіді Євросоюзу на війну в Україні

Ведуча 1+1 Наталя Островська зустрілась з Послом ЄС в Україні Матті Маасікасом
Facebook Наталя Островська

Наталя Островська зустрілась з Матті Маасікасом, Послом, головою Представництва ЄС в Україні.

Поділитися:

Ведуча Єдиного марафону новин від 1+1, ТСН та “Нічна варта”, журналістка, Наталя Островська зустрілась з Матті Маасікасом, Послом, головою Представництва ЄС в Україні. Разом з Наталею також був Михайло Колесніков, журналіст 1+1 та ведучий "Нічна варта". Захід відбувся у форматі прес-ланчу, і напередодні старту комунікаційної кампанії «Разом ми – Європа». На зустрічі були присутні топ-менеджмент, редактори та журналісти провідних українських медіа. Обговорювали три питання – макрофінансова допомога, гуманітарні питання та вступ України до ЄС.

Островська

На запитання Наталії про активізацію псевдоєвропейських експертів, які поширюють проросійські наративи у Європі та як ми можемо протидіяти цьому, посол заявив, що росія програє інформаційну війну, і весь світ зрозумів нікчемність їхньої пропаганди. У європейських країнах вже знають, що на російському ТБ показують брехню. Але водночас  кремлівська пропаганда вийшла на новий рівень і це викликає занепокоєння.  росія посилює вплив на африканському континенті й там почала транслювати фейкові новини про війну в Україні. ЄС це бачить і намагається протидіяти цьому на дипломатичному рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мрії не зупинити: Неля Шовкопляс, Наталя Островська підтримали маленьких пацієнтів Охматдиту і провели для них «Уроки мрій»

Щодо санкцій проти країни-терористки росії Посол заявив, що теперішніх санкцій не достатньо. Він і його країна Естонія виступають за повне енергетичне ембарго. Лише так ЄС зможе вдарити по економіці росії. Посол додав, що домагатимуться включення енергетичного ембарго у восьмий пакет санкцій.

“Пан Посол заявив, що ЄС зробив свій вибір – йти з  Україною до кінця і допомагати до перемоги. І сам Посол не хоче, щоб Україна проходила шлях деяких країн-кандидатів, які роками не можуть вступити в ЄС через повільне просування реформ. Матті Маасікас сказав також, що Україна привнесе в ЄС, окрім краси, сучасну музику, розумних професіоналів і нові ідеї. Дуже приємно це чути. Під час особистої розмови подякував за співпрацю в інформаційних проєктах з ЄС і 1+1, а саме за інформаційну кампанію щодо протидії торгівлі людьми під час війни, а також гарячу лінію 527”, – каже Наталя Островська.

Новини по темі