ЮНІСЕФ розпочинає програму грошової допомоги українським багатодітним сім’ям, які постраждали через війну: як подати заявку та отримати кошти

Програма грошової допомоги незахищеним родинам від ЮНІСЕФ під час війни: умови участі
фотобанк УНІАН

Стартує багатоцільова програма грошової допомоги для багатодітних родин та родин з дітьми з інвалідністю, що постраждали в результаті війни.

Поділитися:

ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики України розпочинають багатоцільову програму грошової допомоги "Спільно" для незахищених родин із дітьми, які через війну з росією потребують фінансової підтримки. Як подати заявку та отримати кошти? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова компенсація від держави власникам житла, у яких безкоштовно живуть переселенці: яку суму і як можна отримати (соціальний проєкт «Прихисток»)

Хто може отримати допомогу від ЮНІСЕФ

На першому етапі програми "Спільно" допомогу отримають понад 50 тисяч сімей з дітьми, повідомляється в ЮНІСЕФ. Подати заявку можуть сім'ї, які:

►Мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки.

►Мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога переселенцям всередині України: хто може отримати, як, скільки, до якого числа варто подати документи (роз’яснення від Мінсоцполітики)

Як подати заявку

Заявку на отримання допомоги можуть подати батьки або офіційні опікуни дітей за посиланням.

У ЮНІСЕФ повідомляють: через велике навантаження на сайті періодично виникають технічні збої. Не турбуйтеся і спробуйте зареєструватися пізніше, якщо це не вийшло з першого разу.

Всі заявки буде розглянуто фахівцями ЮНІСЕФ та його партнерами щодо відповідності критеріям програми "Спільно". На основі цих даних буде ухвалене рішення щодо надання допомоги. Заявнику повідомлять рішення, надіславши СМС на вказаний в заяві номер. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У застосунку "Дія" вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно: інструкція

Які кошти і коли можна отримати

Сума грошової допомоги за програмою "Спільно" на місяць складає 2200 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ять осіб. Родина отримає одноразову виплату за 3 місяці на вказаний банківський рахунок чи дебетову картку протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Детальніше про програму "Спільно" можна прочитати за посиланням або всі деталі дізнатися за номером гарячої лінії 0 800 600 017  (з 8:00 до 22:00).

Новини по темі