В України хочуть звільнити від військової служби ще одну категорію чоловіків

В Україні планують звільнити від військової служби ще одну категорію чоловіків
Instagram/zelenskiy_official

Йдеться про ще одну можливість для демобілізації військових.

Поділитися:

В Україні планують звільнити від військової служби ще одну категорію чоловіків: хочуть дозволити звільняти від служби військових, у яких під час війни народилася третя дитина. Відповідний законопроєкт № 7678 ) «Про військовий обов’язок та військову службу» народні депутати зареєстрували 17 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масової мобілізації поки не буде: міністр оборони розповів, яких фахівців потребує ЗСУ

Відповідно до запропонованих змін, пропонується додати можливість звільнення від служби тих військових, у яких народилась третя дитина від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. 

«Наразі можливість не бути мобілізованими надана тим, хто вже виховує трьох дітей. Але якщо дитина народжується під час воєнного стану, то немає закону, що дозволяє звільнити людину від мобілізації. Ми хочемо передбачити таку можливість», – зазначив Роман Костенко у коментарі для «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримає відстрочку від призову під час мобілізації: розширено перелік категорій

У Верховній Раді також планують внести поправки щодо добровільної мобілізації багатодітних чоловіків.

«Тобто якщо під час мобілізації у військовослужбовця народилася третя дитина, то він матиме право на демобілізацію. Водночас, якщо він має бажання служити, то держава надасть таку можливість навіть з урахуванням наявності трьох дітей», – заявив Костенко.

Як бути людям, які не готові йти на фронт, дивіться поради військового психолога Андрій Козінчука:

Новини по темі