В Україні випав перший сніг: де очікувати заморозки цього тижня

Прогноз погоди: в Україні випав перший сніг — де очікувати перші заморозки
Unsplash

Де очікуються перші заморозки в Україні: прогноз погоди.

Поділитися:

Цими вихідними у Карпатах вже випав перший сніг. На горі Піп Іван, одній із найвищих вершин Українських Карпат, зафіксували перший сніг в Україні цього року. Про це повідомила мандрівниця Lesia Cherniatovich на своїй сторінці в соціальній мережі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде цьогорічна зима: прогноз погоди та що таке полярний вихор

Прогноз погоди: де очікують перші заморозки

Як повідомляє Укргідрометцентр, у понеділок очікується +1...6°C на поверхні ґрунту у Карпатах, можливі заморозки -5...0°C. Вдень у середньому по Україні буде +6...11°C. У південних областях  - до +16°C. На крайньому півдні, вдень на Закарпатті та Прикарпатті можливий невеликий дощ. У Карпатах - з мокрим снігом. На решті територій опадів не прогнозують.

Уже найближчої ночі в Україні очікуються заморозки, а подекуди можливо навіть йтиме сніг. Синоптики прогнозують, що стовпчики термометрів можуть опуститися аж до -5°C градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різкі перепади температури та дощі: прогноз погоди на жовтень

Прогноз погоди в Україні на день 9 жовтня

На Закарпатті та Прикарпатті дощ (в Карпатах з мокрим снігом), на решті території без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних областей, пориви 15-20 м/с. Температура  6-11°, у південній частині 11-16°, на високогір'ї Карпат 2-7° тепла.

Прогноз погоди в Україні на 10-12 жовтня

У наступні дві доби без опадів, лише завтра вдень у північно-східних областях та Криму невеликий дощ; температура вночі 1-6° тепла, 10 жовтня на поверхні ґрунту, у західних, Житомирській та Вінницькій областях, 11 жовтня в більшості областей і в повітрі заморозки 0-5°; температура вдень 7-14° тепла, у вівторок на Одещині та в Криму, в середу на заході та південному заході країни до 17°. 

В четвер переважно без опадів, лише у північних та північно-західних областях вдень місцями невеликий дощ; температура вночі 5-12° тепла, вдень 18-23°, у східній частині вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-5°, вдень 12-17° тепла.

Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5-12 м/с, 12 жовтня в Україні місцями пориви 15-20 м/с.

Чому людський організм реагує на зміну погоди і що робити під час падіння тиску, дивіться:

Новини по темі