“В залі панувала тиша”, — Соломія Вітвіцька поділилась враженнями від фільму “Будинок «Слово». Нескінчений роман”

Соломія Вітвіцька розповіла, чим її вразив фільм Будинок «Слово». Нескінчений роман

Телеведуча ТСН і 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька поділилась враженнями від перегляду фільму “Будинок «Слово». Нескінчений роман”.

Поділитися:

Фільм режисера Тараса Томенка "Будинок «Слово». Нескінчений роман", який нещодавно стартував в українському прокаті — історія українських письменників доби Розстріляного Відродження. Актуальність даної стрічки очевидна, оскільки в ХІХ ст. українські поети та письменники також гинуть через вторгнення росії в Україну.

Будинок "Слово"

Ведуча 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька написала у соцмережах, що «кіно — якісне, дивилися на одному диханні»

"На титрах в залі панувала тиша. Ми просто читали безліч прізвищ українських митців Розстріляного відродження, котрі жили і творили в час переслідувань та репресій…"

Соломія Вітвіцька

Стрічка — чорно-біла, що додавало атмосферності, як поділилась Соломія. Всі знайомі ще зі школи чи університету прізвища ожили та перестали бути хрестоматійними персонажами. Натомість на екрані постали звичайні люди, які жартували, випивали, грали у волейбол і насолоджувались життям.

Ведуча також зазначила, що після перегляду фільму, їй захотілося перечитати твори українських письменників, а особливо Хвильового.

«Завжди чомусь уявляла його якимось трохи огрядним сивим дядьком, а він не дожив і до мого нинішнього віку…»

Будинок "Слово"

Також історія Хвильового змусила задуматись над тим, чи варто в наш час пробачати тим, хто змінює політичну позицію.

"Як модно казати, "перевзувається" і після 24 лютого раптом стає патріотом, маючи до того неоднозначну позицію... Бо саме Хвильовий воював в першу світову, став переконаним більшовиком і згодом, навіть, воював проти армії УНР… У фільмі показали і його повоєнне ПТСР, і докори сумління в мирний час, що помилявся і вів українську інтелігенцію не туди… А треба було «ГЕТЬ від Москви!». Врешті не зміг впоратися з розчаруванням, що насправді собою являв «совок»…"

Загалом телеведуча написала, що вважає це дійсно якісним українським кіно і рекомендує кожному його до перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі